Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Албена Денкова напусна завинаги България – ето къде се мести! Шампионката ни крие огромна болка в душата си!

1504789252-albena-denkova-bulfoto1jpg

След фаталния инцидент преди няколко години край Приморско на Максим Стависки съдбата завинаги промени своя ход и за още един човек – българската шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова. Тогава тя се оказа без вина виновна. И днес решението й е окончателно – далеч от България! Налага й се!

Албена е на много голямо разстояние от родината си, а на моменти и от спомените си в нея. Тя напусна България, макар да полага не малко старание да прикрие голямата болка по нея в душата си. Вече почти 17 години световната ни шампионка по фигурно пързаляне живее и работи в Русия.

Отдавна се е примирила с факта, че няма връщане назад към родината, колкото и сърцето да я тегли. Защото всяко връщане назад е и ново отваряне на адската рана, която стои все така отворена. „Примирих се. Налага ми се да свикна с мащабите, с хората, с всичко”, признава Албена.

И все пак успява да се справи и с това предизвикателство в живота си. „Най-трудно за възприемане са може би мащабите и студеното време – тези две неща много трудно успях да преодолея. Но като нямаш езикова бариера, нещата са много по-лесни. Имаме голям екип, в който имаме много приятели”, добавя още Денкова. В България за нея вече няма перспективи. И неведнъж е споделяла, че предпочита анонимността на Москва пред популярността в София „Този град ме научи да гледам на света по-широко.

Русия поразява с мащаба си, в началото те смачква, а след това те учи как да си отворен за новости, да си широко скроен, а не да се затваряш в ограниченията на стария си начин на живот.” Каквото и да приказва към днешна дата Албена Денкова, факт е, че действията и нагласите й сочат само към едно – една от най-упоритите и дисциплинирани родни спортистки напусна окончателно България! Въпреки че преди няколко месеца я видяхме в целия й блясък във впечатляващото ледено шоу „Кармен” в зала „Арена Армеец”.

1504789252-11-albena-5

„Аз съм изключително доволна и щастлива от контакта с българската публика, но ми костваше много не само физически, но и емоционално Възстановявах се след това”, заяви тогава Албена. Но в излъчването й прозираше и болка. Може би защото раздялата й с българската публика стана изведнъж, наложително и без обяснение…

Сякаш някой й бе сложил превръзка пред очите, за да не може да вижда стъпките, с които напуска родината си, принудена от тежките обстоятелства. Днес тя живее динамичен и активен живот в Русия, грижи се за сина си Даниел и от време на време мечтае за България. От около 10 години насам фигуристката е част от театрална трупа на лед заедно с партньора си Максим Стависки. Двамата имат възможност да се срещат с други състезатели и артисти на лед, които да обогатяват знанията им за актьорското изкуство.

Покрай тях Албена добила самочувствие за артист и амбиция да бъде на сцената до последно. И всъщност точно с тази игра успява да запълни вакуума, отворил се след спирането на състезателната кариера. Когато връща лентата назад, си спомня и първия момент, в който вниманието й е било привлечено от грациозния спорт фигурно пързаляне. „Това е заслуга на баба ми, дядо ми и майка ми, които гледаха по телевизията и бяха пленени от фигурното пързаляне. Показваха „Московски новости”, световни и европейски първенства винаги по Първа програма.

Фигурно пързаляне се гледаше страшно много и те решиха, че след като има някое момиче, което е по-добро от мен в „Славия”, значи няма смисъл аз да се занимавам с гимнастика и трябва да отида във фигурното пързаляне, където не знам какво са очаквали да се случи”, споделя Денкова, която съвсем наскоро успя да сбъдне именно една своя детска мечта. Да бъде актриса в шоу! Своя дебют Албена направи в Русия. Синът й тича по леда.

Откакто живее и работи в Русия, Албена Денкова не е спирала да участва в състезания по фигурно пързаляне. Нейният живот преминава на кънки с остър връх – и в прекия, и в преносния смисъл. Но по-интересното е, че въпреки все още доста крехката си възраст и синът й Даниел не излиза от ледената пързалка. Дори почти проходил там… „Той въобще не ходи. Само в тичащо състояние е. На леда също тича, а не ходи. Не го привлича много фигурното пързаляне. Честно казано, като че ли се радвам, защото знам колко много усилия и нерви изисква този спорт.

Най-добре е сам да си намери своето поприще.” 99% от написаното за нея е измислица „Преди години в началото, когато започнаха да се пишат разни неща, естествено, че се разстройвах страшно много. В един момент си казах, че няма смисъл. Нито искам да чувам, нито искам да знам какво пише, защото нито едно нещо, освен имената ни, не е истина там.

Там на 99% нещата са измислени от някой, който явно е с огромни комплекси в живота и изключително неудовлетворен, за да може да прави такива текстове. Не само за нас, а и за всеки един от хората, които познавам и е писано там. Затова не им обръщам никакво внимание.

Може би това не е хубаво, защото ако им обръщаш внимание и се обръщаш към съда, както други известни личности се опитват да се разберат с тях, може би ще престанат да пишат. Но аз предпочитам въобще да не се занимавам. Не искам да знам.”

Подготви Анелия ПОПОВА

https://www.blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/samo-v-shou-albena-denkova-napusna-zavinagi-blgariya_news541907.html

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!