Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безродници продължават с погрома в образованието: Изхвърлиха от учебниците най-превежданата в света българска повест!

В годината, в която се навършват 110 години от рождението на големия български писател Емилиян Станев (роден във Велико Търново на 28 февруари 1907 г.), ще се сбогуваме повторно с прочутия майстор на перото. От тази учебна година той излиза от учебниците по литература.

„Сегашната загуба обаче е по-силна от физическата – зад нея стои недоумението и възмущението на поколения българи, на които ще се наложи да обясняват на децата си кой всъщност е бил Емилиян Станев“ – коментира великотърновският сайт regnews.net.

„Крадецът на праскови” отпада от новата програма по литература за осмокласниците. Най-превежданата в световен мащаб българска повест, дала сценария за един от най-успешните ни родни филми за всички времена, ще остане само на екран.

От къщата музей на именития ни писател във Велико Търново иначе отчитат пред медията ръст в посещенията за първите 6 месеца на 2017 г. По думите на директора й д-р Радка Пенчева в дома на Станев често се отбиват както деца от местните училища и туристи от цяла България, така и много чужденци.

http://www.glas.bg/866807/izhvrliha-ot-uchebnicite-naj-prevezhdata-v-sveta-blgarska-po 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!