Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Неочаквано САЛТОМОРТАЛЕ: Борисов отново целуна РЪКА на Доган! Вижте ЗАЩО?! Истината ще ви РАЗТЪРСИ!

Неочаквано, или май съвсем очаквано, като се има предвид характера на премиера, преди два дни, на среща с младежкото обединение на ГЕРБ във Варна, Борисов се извъртя на 360 градуса. И промълви с половин уста, че Доган е невинен.

Аз, заяви Вождът, се обадих лично на Вълканов, да го питам, дали по проекта „Цанков камък“  са дали хонорар на Ахмед Доган, и той каза, че не е по този проект.

В задачата се пита, защо тогава цял месец, гербаджийските плашила ходиха от телевизия на телевизия, за да „доказват“ как Доган трябвало да го арестуват и съдят за корупция. Понеже хем бил взел парите за „Цанков камък“, хем хидроенергийният възел се развалил още преди да влезе в експлоатация.

С повишена трудност също е въпросът защо премиерът не е питал бизнесменът Николай Вълканов преди да започне да сипе обвинения по адрес на Ахмед Доган?

Понеже е редно преди да започне да говори по даден казус, Борисов най-напред да изясни за себе си неговата същност. Да разбере кой, за какво и на кого е давал пари. И представлява ли това корупционна схема или не.

Преди няколко години, съдът заяви категорично, чеполученият от Доган хонорар в размер на 1 милион лева е взет напълно законно. Друг е въпросът, че не е морално. Защото такъв огромен хонорар не получава никой хидроинженер, дори да е сред най-добрите. И после съдът не изрази съмнение по повод на това, че хонорарът е взет именно за проекта „Цанков камък“.

От думите на Борисов, обаче, и на неговия „консултант“ Николай Вълканов излиза, че Доган не е взел хонорар по проекта „Цанков камък“. Повече от очевидно е, че в случая някой лъже. Дали Борисов, или Вълканов, или съдът, но някой се опитва да прикрие истината.

И можем със сигурност да кажем, че този, който се опитвада си играе с истината, е Вождът. Защото именно той обяви преди месец, че за „Цанков камък“ са дадени 1 милиард лева и тази инвестиция няма да се изплати дори след 3000 години. След което заяви, че персоналната отговорност не трябва де се отнема. И който е виновен, трябва да си понесе наказанието. Ден преди тези негови думи, депутати от ГЕРБ обявиха, че подават сигнал до прокуратурата за „Цанков камък“.

Тогава, преди месец, името на Доган не бе споменато от Борисов във връзка със сезирането на прокуратурата за Цанков камък“. Но преди два дни той сам обяви, че Доган не бил получавал хонорар за „Цанков камък“. От което следва, че и преди месец, макар и негласно, сигналът до прокуратурата е бил свързан именно с Доган.

Нека припомним, че тогава Корнелия Нинова поиска от премиера да се включи сам в списъка на виновните за проекта, защото „Цанков камък“ е завършен от правителството на Борисов. И лично премиерът е прерязал лентичката на хидровъзела с думите: „Днес се открива един грандиозен проект, с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа.“

Но истинският въпрос е защо въжеиграчът Борисов правитова салтомортале, като се мъчи сега да прикрие Доган? И отговорът се крие вероятно в предположението, че новият триумвират Борисов, Пеевски, Цацаров, който се напъва да управлява България, се е опитал да сплаши Доган. И да му покажат, че сега, не Доган, а  те  разпределят порциите в държавата. Само че от тези заплахи нищо не е излязло. Понеже зад Доган стои цялото ДПС. И Борисов изобщо не може да накара ръководството на Движението да се откаже от Доган и да го остави на произвола на съдбата.

Изнудването спрямо Доган не е проработило. И затова Вождът побърза да се извини на „Ахмедчо“, като потвърди, че почетният председател на ДПС не е получавал пари за „Цанков камък“. И да му целуне ръка. Защото Соколът явно знае доста неща за миналото на премиера. И му е припомнил някои от тях. Просто така, за сведение. И за да не се опитва да шантажира хора, които са по-добре осведомени от него.

Така Борисов претърпя още едно фиаско. Сега вече го мразят и ръководството, и членовете на ДПС. А Доган се опитва да му скрои шапка. Скоро ще го намразят и ромските организации. Защото и с тях си играе, както поиска.

А тогава крахът на Винету ще бъде пълен. И неизбежен.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!