Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако Бойко подаде оставка, никога вече няма да има коалиция с Патриотите...

Най-гневни от настоящите събития около падащото правителство са от Обединените патриоти, научихме от наши доверени източници. Много ядосани били и Валери Симеонов, и Каракачанов, които за пръв път в живота си са се добутали до вицепремиери, и мислеха, че е за пълни 4 години. Дори поискаха Бойко да им подпише писмено обещание, че няма да подава оставка на своя глава.
Сега обаче над премиерската глава се събират много тъмни облаци, и най-малкото вече, което може да стори, е оставката. С нея има шанса да ни пробута още едни избори по старите правила, в които отново Цецо ще брои гласовете и ще го преизбере с административен+контролиран+ромски вот.
Ако това не стане, може да изригне абсолютна революция и да тръгнат да се осъществяват бруталните искания на протеста на 11 септември. А те са съсредоточени около пълна смяна на системата, вкл. разпускане на парламента за 2 години, разпускане на самите партии, и съставяне на някакъв тип хибридно правителство между президента, италиански прокурори и германски финансови експерти по еврофондовете.

Всичко това е на границата на Конституцията, и със сигурност е тотално отвъд всякаква позната до момента политическа практика. Всички политици ще бъдат в абсолютен шах.
Симеонов и Каракачанов обаче се надяват да спасят самото правителство и да си министерстват пълен мандат. Ядосан, Валерко заплашил премиера, че ако подаде оставка сега, няма никога вече да може да разчита на коалиция с Патриотарите. Това би означавало труден кабинет в следващ парламент, защото само с психо-десните, Бойко не би могъл да има мнозинство. Т.е. заплахата е сериозна.
А Каракачанов, вече влязъл в генералската униформа, предложил да се докарат военни части близо до София, та при нужда на 11-ти, да помогнат на полицията. Разбира се, той е генерал само по лампази, защото явно още не е наясно, че Българската армия изобщо няма части, способни да воюват с протестиращи, а и не е ясно дали изобщо бойците ще тръгнат срещу народа. В този смисъл, въпросък "коя армия" е доста актуален.
Какво точно ще избере Бойко засега не е ясно. Дали се плаши повече от Симеонов, или от италианските прокурори, дето ще дойдат в Министерството на правосъдието и ще организират реални разследвания.
Междувременно народът е в пълна готовност да продължи с бунта, ако оставка няма до тогава. Припомняме, че събитието е на 11 септември от 17 ч. пред Парламента. Надсловът е "ИМА ТАКЪВ НАРОД"...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_15.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!