Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евросъюзът се РАЗПАДА под собствената си тежест! Брюксел развя БЯЛОТО ЗНАМЕ! Вижте защо!

С гръм на фанфари и много прегръдки и целувки, канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха началото на „нови реформи“, които ще вдигнат на крака умиращия проект на Транснационалните корпорации, известен под кодовото име Европейски съюз.

Само че „гордите“ 28 държави-членки на проваления глобалистки проект, вече не пеят „Одата на радостта“.  Защото зад приказките за реформи и създаване на някаква супердържава в ЕС, се крие жестоката реалност.

А тя е, че няколкото богати държави Германия, Франция, Австрия и Холандия, повече не могат да носят на гърба си останалите 23 страни от състава на ЕС. Финансовото бреме се оказа твърде непосилно за тях.

И понеже споменатите страни не могат нито да представляват цяла Европа, нито да издържат финансово европейските държави, съвсем естествено се наложи Евросъюза да бъде ликвидиран. И на негово място да се появи един клуб на „богатите“, наричан с гръмкото име „супердържава“. И един клуб на бедните, който вече почти не се чувства свързан със структурите на ЕС.

С други думи, „богатите“ държави след като ограбиха бедните, решиха да ги ритнат в канавката. И да се затворят в така наречената Еврозона. С илюзорната надежда, че така ще успеят да решат поне собствените си проблеми.

Но какво е Еврозоната? Това всъщност са страните, в които еврото е официална валута. Тя се състои от 19 държави и по замисъл трябва да  се обособи като някаква парадържавна структура, с общ бюджет, отделен парламент и  самостоятелни министри на външните работи,  на икономиката и на  финансите. И, разбира се, с общ европейски валутен фонд, с обща армия, полиция и гранична служба.

Както винаги, обаче, в живота има някакъв препъни камък. И в случая това е фактът, че и в „новата“ структура, наречена Еврозона се обособяват не една, а няколко „зони“. В първата зона влизат 4 – 5 страни начело с  Германия,  които са най-богати, и които искат да  командват останалите.

Във втората зона ще са държави като Италия, Испания и Португалия, които имат сериозни проблеми в икономиката, но все още подържат някакъв стандарт на живот, за сметка на непрекъснато увеличаващия се държавен дълг.

И третата група са страни като Гърция, Литва, Латвия, Естония, Кипър и Словения, които са на ръба на фалита и едва преживяват. Тоест, Еврозоната, или така наречената супердържава или  Клуб на богатите, изобщо не е богата. Тя се състои от също толкова нееднородни във финансово и културно отношение държави, колкото и самия ЕС.

Следователно и съдбата на този нов клуб на „богатите“ също е предрешена. Той ще продължава да се свива, също като ЕС. Поради простата причина, че Германия взе на плещите си непосилната задача да финансира бюджета на ЕС. Сега се ограничава само до финансите на Еврозоната. Но и това едва ли ще е в нейните възможности. Въпреки че ограбва европейските държави чрез своите „инструкции“, „препоръки“ и търговски фирми. Защото не е по силите само на една държава да издържа всички останали. Колкото и да помагат няколкото по-заможни страни около нея. И колкото и да ограбва останалите.

И така, Евросъюзът, това ялово отроче на Вашингтон и Брюксел, създадено с единствената цел да започне поробването на света, се разпада. И няма сила, която да спре центробежните процеси. Защото освен Великобритания, която през глава избяга от ЕС, освен Дания и Швеция, които изобщо не искат да влизат в ЕС, има и много други страни, които засега са членки на Евросъюза, но вече гледат навън. Защото и най-запалените привърженици на евроинтеграцията като Полша, Чехия и Унгария вече не желаят да изпълняват командите на Брюксел. Понеже тези „команди“ разрушиха техните икономики.

България, и преди всичко българският народ, също отдавна искат да се махнат от тази наложена им робия на Евросъюза. Защото само за 25 години брюкселските и вашингтонски чиновници успяха да разрушат цялата, някога мощна икономика на нашата страна. И да принудят милиони българи да тръгнат немили-недраги по чужбината. А тези, които останаха тук, бяха обречени на мизерия и гладна смърт.

Ето защо никой в Европа няма да заплаче за разпадащия се ЕС. И никой в Европа няма да каже добра дума за Запада, който с коварство и лъжа колонизира народите и държавите.

Но всичко си има край. И краят на Евросъюза настъпи. Кралят е мъртъв. И народите никога вече няма да приемат нови крале. Защото разбраха, че СВОБОДАТА, както казва великият испанец Сервантес, е най-висшето благо на земята.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!