Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няколко несъществени разлики между Виктор Орбан и Бойко Борисов

Викотор Орбан е министър-председател на Унгария, държава в централна Европа с население малко под 10млн.души.
Бойко Борисов е министър-председател на България, държава на Балканския полуостров с население малко над 7млн.души.

Освен постовете които заемат, между тези двама души няма никакви други прилики. Затова ще се занимаваме с разликите. А те са много. Не знам точно откъде да започна, затова ще започна от образованието на всеки един от тях.

Виктор Орбан завършва средното си образование в английската паралелка на елитната гимназия с преподаване на чужди езици в родния си град. Дипломира се като юрист в будапещенския университет „Лоранд Йотвьош“. През 1989 г. получава стипендия от фондацията на Джордж Сорос и заминава на обучение в Оксфордския университет, където в продължение на година изучава политически науки.

Бойко Борисов завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, във факултет „Държавна сигурност“. Приет е обаче във факултета „Противопожарна охрана“

Виктор Орбан е обвиняван от мнозина, че е авторитарен и популист. Но, докато го обвиняваха, Орбан успя чрез обратно изкупуване на дела на монополните дружества в комуналните услуги, да намали с 25% цените на тока, на водата, на сметта, на газта. От което не е пострадал инвестиционния имидж на Унгария и за миналата година броят на чуждестранните инвестиции там е увеличен с 22%.
Бойко Борисов е обвиняван от мнозина, че е авторитарен и популист. Но, Бойко Борисов продаде остатъчният пакет акции(миноритарен държавен дял) на EVN-България, чрез Симеон Дянков и Трайчо Трайков, които бяха министри в първия кабинет Борисов. По-време на царуването на Борисов цените на тока, водата и газта се вдигнаха неколкократно, и то не само за битовия потребител, а и за индустрията.

Борисов, в началото на първия си мандат говореше колко жизнено необходими са ни „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. Само след няколко месеца, получил заповед от Вашингтонските господари, ръководителят на партията и държавата, се изтъпани на подготвяната за АЕЦ „Белене“ площадка, само че малко встрани от нея, където не се виждаха подготвителните строежи, а само кал… и започна гръмогласно да ни убеждава, че Белене е един гьол, в който са потънали много милиарди, а Южен поток ще е пари, хвърлени на вятъра, които няма да се върнат никога. Нищо, че руската страна предложи да построи и двата огромни енергийни проекта изцяло за своя сметка, а ние да се издължаваме постепенно, когато започнем да печелим от евтините ток и газ.
Виктор Орбан съвсем обратно на Борисов, покани и прие Путин, и договори пълното финансиране на разширяването на АЕЦ Пакш, за сметка на Русия. Така се оказва, че ние нямаме Белене и Южен поток, а унгарците имат АЕЦ Пакш, а турците „Турски поток“

Орбан успя да отвори 400 000 нови работни места за четири години, сваляне на безработицата на 4%, най-ниска инфлация от 40 години и отваряне икономиката на Изток. Това е резултата от управлението на Орбан. Няма смисъл да ви казвам, че в България чуждестранните инвестиции са намаляли драстично, и както се оказа, един от най-големите инвеститори в България е офшорната зона Панама. А да отвори икономиката на Изток, Борисов не иска и да си го помисли, за да не го „разжалват“ презокеанските и брюкселски господари.

Унгария похарчи 924млн.долара за нови изтребители „Грипен“. България засега или няма да закупи нови изтребители, или заради Борисов, Цветанов, Плевнелиев и други знайни и незнайни лобисти, ще се оборудва с трета ръка F-16 от Португалия.

Просто накрая мога да обобщя: Виктор Орбан е държавник. Бойко Борисов е слуга. Ако ме попитате на кой? Не знам. На миналото си, на настоящето, на алчността си. На това, че е защитен свидетел на DEA още от 2001г. На това, че ЦРУ знаят всичко за него, а то съвсем не е приятно и безобидно. Най-вече е слуга на алчността си. Но пък вярвам, че именно тази алчност ще го погуби.

Боян Цонев

http://bgjournal.info/nyakolko-nesashtestveni-razliki-mezhdu-viktor-orban-i-boyko-borisov/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!