Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел заяви в тв интервю, че иска да продължи да управлява Германия – До пълното ѝ ислямизиране!?

Меркел: Кои сме ние да защитаваме християните. Това не може да стане

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви в тв интервю, че иска да продължи да управлява Германия, за да съдейства за увеличаване на богатството и сигурността на нейните 82 милиона жители и за насърчаване на солидарността между всички слоеве на обществото, предаде Асошиейтед прес.
В интервю за обществената телевизия Цет Де Еф вчера тя заяви, че също така иска да работи за подобряване на училищата и образованието и за популяризирането на електрическите автомобили.
Меркел се кандидатира за четвърти мандат като канцлер на националните избори на 24 септември.
Главният съперник на Меркел, лидерът на социалдемократите Мартин Шулц, в интервю за телевизия А Ер Де, също обеща да инвестира повече пари в образованието като канцлер.
В интервюто си Шулц обвини Меркел, че се е откъснала от германското общество, предаде Ройтерс. Шулц, чиято партия изостава от християндемократите на Меркел в социологическите проучвания с 15 процетни пункта, заяви, че поведението й в края на третия й мандат му напомня за начина, по който бившият канцлер Хелмут Кол е загубил контакт с избирателите по време на четвъртия си мандат в края на 90-те.

«Последните четири години от ерата Кол бяха период на застой и политическа агония. Искам да спестя на Германия това да се повтори отново», добави той.
«Все повече и повече хора забелязват колко се е отдалечила тя от тях», каза Шулц. Според него тази дистанцираност на Меркел ще мобилизира неговите избиратели. По думите му стратегията на кампанията на консерваторите е проста:
«Ние имаме Ангела Меркел и това е достатъчно за нашето бъдеще.»
Според него тя изглежда изобщо няма план за справяне с проблема със замърсяващите дизелови емисии, които превишават нормите в няколко градове.
Меркел избегна всякакъв коментар за нападките на Шулц в своето интервю час по-късно и когато беше запитана за думите му, че е положила клетва да служи на всички граждани на Германия. «Наистина правя всичко, което мога, за да изпълня тази клетва. С нетърпение очаквам телевизионния дебат с Мартин Шулц».
Канцлерът и Шулц ще се изправят един срещу друг в телевизионен диспут на 3 септември — единственият за предизборната кампания.
Стратегията на кампанията на Меркел е общо взето да пренебрегва Шулц, отбелязва АП. Платформата на нейния Християндемократически съюз е фокусирана главно върху Меркел като личност. Големи предизборни плакати я показват усмихната на фона на националното знаме и с лозунга: «За Германия, в която ни харесва да живеем и живеем добре».
По време на промените в ГДР през есента на 1989 г. в Източна Германия се появяват нови структури. На 4 ноември се състои демонстрация срещу посегателството върху свободата на мнението, пресата, на сдруженията и др. Един месец по-късно Меркел започва работа в новосформиралата се партия Демократичен пробив (Demokratischer Aufbruch, DA). През декември 1989 година е временен системен администратор, през февруари 1990 г. е чиновник в приближения кръг на председателя Волфганг Шнур, а по-късно става говорител на партията. На 4 август 1990 г. партията DA се присъединява към ХДС.
На изборите на 2 декември 1990 г. Меркел печели с 48,5% и става член на Бундестага. Победителят Кол я назначава за министър в своя кабинет през ноември 1990 г., като разделя старото Министерство на семейството, младежите и здравето и на Меркел предоставя Министерството на жените и младежта.
При изборите на 16 октомври 1994 г. в правителството на Кол тя поема Министерството на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност. При изборите на 27 септември 1998 г. ХДС претърпява загуба. Предстоят промени и по предложение на председателя на партията Волфганг Шойбле от 7 ноември 1998 г. Меркел е назначена на поста главен секретар на партията.
През 16 февруари 2000 г. Шойбле обявява оттеглянето си от политиката и от лидерството на партията. Меркел като генерален секретар по това време се намира на една от ключовите позиции. Така на 10 април 2000 г. в Есен Меркел е избрана с 897 гласа от 935 за председател на ХДС. До 2005 година Меркел остава в опозиция.

https://bgr.news-front.info/2017/08/29/kraj-ili-prodlzhenie-na-erata-merkel/

Джордж Сорос: Аз създадох Меркел, аз ще я унищожа

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!