Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Георгиев от БОЕЦ: Сезирахме прокуратурата за участието на Станишев във фалита на КТБ – Ножът пак дървен

Гражданско сдружение БОЕЦ сезира прокуратурата за участието на бившия лидер на БСП Сергей Станишев във фалита на КТБ. Това разкри пред Frognews.bg Георги Георгиев от Движението.
„Подадохме сигнал до Върховната касационна прокуратура. Той е изготвен от нашите юристи и е напълно издържан откъм факти. Става дума за участието на Сергей Станишев в събитията около КТБ. От нашите срещи с банкера Цветан Василев, които оповестихме в медийното пространство, разбрахме, че той два пъти се е срещал със Сергей Станишев по времето преди банката да фалира“, уточни Георгиев.
 
По думите му тогава Василев е разкрил пред Станишев за готвената атака срещу банката. Въпреки това лидерът на БСП не е информирал нито една институция за случващото се.
„На тези срещи е имало и свидетел – Гриша Ганчев.

Затова сме го посочили като свидетел по сигнала и той може да потвърди думите на Цветан Василев“, уточни Георгиев.

Според него досега прокуратурата е доказала, че не иска да се задейства по казуса КТБ, затова от БОЕЦ предпочитали да подходят чрез обществен и медиен натиск. По думите на Георгиев той очаква държавното обвинение да излезе със становище до месец, като да реши дали да повдигне обвинение срещу Станишев или да отхвърли сигнала поради липса на доказателства.

Frognews.bg припомня, че Станишев не е единственият висш държавник, който е бил известен за готвената атака срещу КТБ. В свои интервюта Цветан Василев е разкривал, че е провеждал разговори и с настоящия премиер Бойко Борисов, като също му е разкрил плановете за атака срещу банката, но Борисов също не е взел отношение.

https://frognews.bg/novini/georgi-georgiev-boets-sezirahme-prokuraturata-uchastieto-stanishev-vav-falita-ktb.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!