Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Англия не е много по-добре от България и предпочитам родината

Аз живея в Англия и всичко си има плюсове и минуси.

Честно казано в Англия не е много по-добре от България и аз лично предпочитам родината.. Ще се аргументирам защо.

Плюсовете в Англия са по-високата заплата,но е доста по-скъпо от България, в образованието няма база за сравнение. Там където аз уча няма учебници, няма оценки, учителите ти са приятели и всичко е игра, никой не се опитва да те манипулира, да те изпитва или стресира.

Не те карат да наизустяваш. Също така, ти предоставят много по-големи възможности за развитие в много области.

Например, имате час по готварство , час по драма, по наука, където правите експерименти на практика, а не ги четете както в България просто на теория. Като цяло това е по-доброто тук.

В минусите : храната е доста гадна, транспорта е доста по-скъп.

Ако говорим за здравеопазването малко или много предпочитам английското, но ако го съчетаем с бързината на работа в българското здравеопазване.

Ще дам пример защо казвам, че много бавно се случва здравната услуга. Веднъж ми се наложи да отида в спешното в болницата, на Великобритания и аз буквално се гърчех от болка, а се наложи да чакам един час за да вляза в кабинета. При положение, че е много спокойно и почти няма пациенти или поне така изглежда.

След като най-после ме приеха в кабинета, трябваше да легна след което да чакам още един час за да реши докторката, че трябва да ме прегледа. Докато аз виждах през вратата как всички си пиеха чая с мляко и просто си говореха. След като умирах от болки и най-накрая заспах, тя реши да дойде.

Но пък в България сестрите и докторите буквално бягат и има доста повече адреналин и напрежение. Но като цяло парите, които изкарахме в Англия за една година не бихме и нямаше да ги изкараме в България за цял живот.

Общо взето мисля, че България щеше да е най-хубавата страна на света само ако беше с английските закони.

Автор Ioni B

http://chujdozemec.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!