Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев СКРЪЦНА със зъби на Борисов! Вижте как президентът ПОСТАВИ Винету на МЯСТОТО МУ!! 

Преди два дни гръмна новината, че Борисов ще сменя шефа на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Тази агенция се занимава със специалните разузнавателни средства. Или по-просто казано: тя подслушва българските граждани като използва за тази цел парите на държавата. Тоест- нашите пари.

Само ден след като бе оповестена тази новина, обаче, се оказа, че Вождът не само няма да сменя шефа на подслушвачите, но и ще го предложи за втори мандат.

Вярно, че Винету е известен с непрекъснатата си смяна на мненията, позициите и настроенията си. Ако сутринта каже нещо, съвсем не е сигурно какъв противоположен или съвсем друг акъл ще му дойде до вечерта. И до последно не се знае колко ще е „ядосан“, „добър“ или смирен, когато съобщава промяната в позицията си.

Но… такова страшно салтомортале дори Борисов не беше правил до сега. Ако перифразираме Библията, ще кажем, че „Разпни го“, изведнъж и съвсем неочаквано, се превърна в „Осанна“. Уж Борисов искаше да уволни шефа на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов, а се оказа, че всъщност е искал да го направи едва ли не несменяем и пожизнен шеф на агенцията за подслушване.

И в интерес на истината, трябва да кажем, че ако това е „гаф“, то този гаф е изцяло на Борисов. Защото той пряко отговаря за работата на Агенцията за специалните разузнавателни средства. Нека припомним, че пръв председател на тази агенция, която е  особено важна за онези, които искат да научават хорските тайни и да скрият своите, бе не някой друг, а самата дясна ръка на Борисов – Цветан Цветанов.

Припомняме, че заради незаконни действия в Агенцията за подслушване и следене на гражданите, нейният тогавашен председател Цветан Цветанов бе уволнен с гръм и трясък. Това стана, разбира се, под натиска на общественото мнение. Защото много хора в България възнегодуваха от пълното самоуправство на Цветанов в тази щекотлива агенция.

Нека припомним и още нещо: След като се лиши от довереника си Цветанов, който да дърпа конците в слухтящата ДАТО, Борисов се самоназначи за единствен отговарящ и контролиращ дейността на подслушвачите в тази агенция.

Нещо повече: Вносител на точката от дневния ред на заседанието на Министерския съвет, която всъщност узакони смяната на досегашния председател на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов е… не някой друг, а самият Борисов!!!

И отново стигаме до въпроса: Какво накара днес Гуруто на ГЕРБ така скоростно и кардинално да промени своята позиция по въпроса с уволняването на председателя на ДАТО Цветан Китов?  Трябва да имаме предвид, че Китов не е от вчера в МВР. Той е дългогодишен служител. И е преминал през всички нива на йерархията. Работил е в Национална агенция „Сигурност“, а после и в Държавната агенция „Национална сигурност“/ДАНС/.

Истината е, че за да бъде сменен председателя на Държавна агенция „Технически операции“ е нужен указ на Президента. А преди това пък правителството трябва да направи предложение до Президента.

Което означава, че Президентът е скръцнал със зъби наБорисов и му е казал, че никога няма да подпише указ, който да развърже ръцете на Вожда да прави кадрови чистки и рокади в една толкова важна за националната сигурност държавна агенция като ДАТО.

Ето това е Борисов. Той съобщава нещо, което не може да направи сам. И за което се иска указ на президента Радев. Съобщава новината, без да я е съгласувана с Румен Радев. Премиерът явно е разчитал на тъй наречената политическа коректност на президента. Но е сбъркал човека. Защото държавният глава не е от хората, които ще поставят под угроза националната сигурност, заради някаква си „политическа коректност. Още повече, че Борисов не за пръв път му поставя такива капани.

Май е крайно време Вождът на ГЕРБ да разбере, че времето на Плевнелиев отдавна свърши. И че президентът Радев, за разликаот куклата на конци Плевнелиев, е наистина гарант за стриктното спазване на законите и защитата на националната сигурност на България. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!