Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фрогоко: Управляват ни мутри, затова има проблеми в Слънчев бряг

Не младите са мутри, управляват ни мутри.Смешни и несериозни са твърденията на платени клакьори на властта, че Слънчев бряг се рекламирал като тих и семеен курорт. През последните дни се разгоря публичен дебат относно похожденията на вицепремиера  Валерката Симеонов в Слънчев бряг и естествено незаконното изземване на техника от заведенията на конкуренцията.И първата страна,тези против шума, са прави да имат претенции, имам предвид живеещите и почиващи в Несебър и по-специално в Стария град. Но това важи само за пристигащите за първи път на почивка,тъй като проблема с шума е от около 8-9 години. Другите,които твърдят, че са дошли на купон, също са в правото си,защото Слънчака е известен именно с това. Към вторите са и всички работещи в туристическия бранш, които си изкарват прехраната там. Смешни и несериозни са твърденията на платени клакьори на властта, че Слънчев бряг се рекламирал като тих и семеен курорт.

Нормално е да си зададем въпросите: Какъв курорт е Слънчев бряг? Парти или семеен курорт е? Като какъв ще бъде развиван ? Решим ли е казусът с шума в Слънчев бряг?

Решенията не са много.

Най-елементарното е да изземеш техниката на определена дискотека, да мериш шума и се позоваваш на общинската наредба,в която не е отчетено особеността във функциониране на курорта. Другото е да отделиш Слънчев бряг в отделен, особен статут или община.Тогава ще възникнат конфликти между двете административни единици от всякакво естество.

Възможно е Общинският съвет на Несебър да поръча изследване и определи курорта и зоните, които посочи изследването ( засегнати от шума ) за Entertainment (парти или купон) части на общината, за които ще има специална наредба.

Най-добре би било да се вземе решение и от общината и от Министерството на туризма , че Слънчев бряг ще се развива като увеселителен курорт . Напъните да се промени имиджа на курорта в друга посока ще доведат до крах усилията на радетелите му. Решаващата дума трябва да имат собствениците и наемателите на обектите. В резултат на това общината ще определи норми за шума в сезона и извън сезона, ще го оповести и рекламира.Туристите ще знаят какви условия ги очакват.

И тогава Валерката ще се заеме с наркопазара!

Николай Цонев

https://frognews.bg/novini/tsonev.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!