Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Бедна България с най-скъпото председателство на Евросъюза! №1 сме по разходи за него на глава от населението!

Предварителните разчети отреждат на България първо място в ЕС по разходи за европредседател-ството, което ще поемем от 2018 г. Смятаните досега за първенци по харчове са Франция (171 млн. евро), Холандия (150 млн. евро), Полша (115 млн. евро) и Испания (100 млн. евро), българските пари са близо 77 млн. евро.

Ако сметнем разходите на глава от населението излиза, че европредседателството струва 10,8 евро на всеки българин. За французите е било 2,55 евро на човек. Холандците са отделили по 8,82 евро, поляците по 3,02 евро, а испанците по 2,17 евро. Ние вече сме счупили рекорда по разходи, а министър Лиляна Павлова иска още пари. Вчера стана ясно, че 1,5 млн. лв. ще ни струва само  рекламата.

Близо милион и половина лева с ДДС ще струва външната и вътрешната реклама на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, стартиращо на 1 януари 2018 г. Срокът за подаване на оферти приключи вчера.

Голяма част от външната фасада на НДК също ще бъде обагрена с реклами на председателството. Брандиране се предвижда на Резиденция „Бояна“, терминали 1 и 2, както и на правителствения ВИП  на Летище София.

Реклами на логото и марката на председателството се предвиждат за фоайетата и залите на НДК, а също така в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“. Фирмата победител ще трябва да осигури доставката на готовите материали до 15 декември 2017 г. Тя трябва да осигури минимум 18 билборда и 10 мегаборда за винили с реклама по столичните булеварди „Брюксел“, „Цариградско шосе“, „България“, „Черни връх“, „Евлоги и Христо Георгиеви“ и в района на НДК.

Фасадите на представителни сгради като Министерския съвет, президентството и Народния театър „Иван Вазов“ също ще бъдат осеяни с рекламни транспаранти на председателството. Поне 20 ще са рекламните съоръжения, които председателството на ЕС ще ангажира в метрото.

Скандалите с Боршош и тези около председателството, не бяха достатъчен удар за българския данъкоплатец. Това,че ремонтът закъснява, а средствата, които са потънали са огромни, не ни беше достатъчно. Сега разбираме и че рекордна сума пари ще отиде за реклама и то отново вероятно в джоба на подходящите приближени фирми.

Близо милион и половина лева с ДДС ще струва външната и вътрешна реклама на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, стартиращо на 1 януари 2018 г. Срокът за подаване на оферти приключва днес, по данни на БГНЕС.
Поръчката ще осигури брандиране и на Постоянното представителство на България в Брюксел, което ще играе ключова роля при шестмесечното председателство на ЕС. Победителят в обществената поръчка трябва да осигури минимум 18 билборда и 10 мегаборда за поставяне на винили с реклама на българското председателство на ЕС по булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”, “Черни връх”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и в района на НДК.

Рекламни транспаранти ще бъдат поставени и на новия пешеходен мост на бул. “Цариградско шосе” при София Тех Парк. Фасадите на представителни сгради (Министерски съвет, Президентство, Народен театър “Иван Вазов”) също ще бъдат осеяни с рекламни транспаранти на председателството. Предвижда се поставянето на 100 винила върху електрическите стълбове на булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”. Поне 20 ще са рекламните съоръжения, които председателството на ЕС ще ангажира в метрото.

Голяма част от външната фасада на НДК също ще бъде обагрена с реклами на председателството. Брандиране се предвижда на Резиденция “Бояна”, терминали 1 и 2, както и на правителствения ВИП-терминал на Летище “София”. Брандиране се предвижда за фоайетата и залите на НДК, в които ще се провеждат заседания на различни съвети, пресконференции, брифинги, както и протоколни снимки, зала “Джон Атанасов” в София Тех Парк. Фирмата-победител ще трябва да осигури доставката на готовите материали до 15 декември 2017 г.
Източник: ДУМА, BNews.bg

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!