Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДАНС СКОЧИ СРЕЩУ БОРИСОВ! Порой от Оставки на МВР-шефове Дави Държавата!

Всички МВР-шефове в специализираната дирекция „Антикорупция” в ДАНС дружно са хвърлили оставки, но засега те лежат на бюрото на вътрешния министър.

Това издаде пред сайта ни Skandalno.net доста високопоставен източник от „българското ФБР“.

Проформа причините за масовото напускане, описани от висшите ченгета са, че не желаят да бъдат прехвърлени на работа в бъдещата Комисия „Антикорупция”, която всеки момент ще бъде създадена в МВР и специално в елитните части.

В молбите за освобождаване някои са написали и, че им е дошло до гуша от различните реформи и рокади през последните години, на които вече трудно издържали психически. Писнало им било и от непрестанните и напълно безсмислени промени, които изискват никому ненужна преквалификация.

Освен това се говори, че с вливането в новата дирекция, заплатите им щели да бъдат намалени, пък част от привилегиите им –  орязани. И шефовете в ДАНС масово започнали да си търсят работа в други по-сенчести и спокойни ведомства, твърди източникът ни.

Дали обаче причините за пороя от оставки в ДАНС не са други?

Защото: Да погнат корупцията, това означава спецченгетата да погнат Борисов, Цветанов и… себе си!

Някой знае ли например докъде стигна разследването на „Суджук-гейт“? В медиите вече не излиза почти нищо. Така и не се появи списъка с рекетираните фирми в Добричко. А може би разследване изобщо не се и води.

Никъде по медиите не се пише разглеждат ли се стотиците сигнали от всички окръжни градове, където местните депутати от ГЕРБ дерибействат и изнудват малкото останали производители.

Да, МВР-шефовете се страхуват да не стигнат до върховете на корупцията – тоест, до самия Борисов.Страхуват се и да проверяват статии в немската и френска преса, където Бащицата открито е наричан „шеф на българската мафия“. Защото ако разровят, ще вземе да се размирише. И то опасно!

Не смеят да разнищят докрай нито една далавера, защото накрая със сигурност ще стигнат я до гербаджийски депутат, я до министър…, а после ще трябва спешно да напускат системата… с почести. Или тихо, дори без полагаемите им се пари за пенсиониране.

Най-страшното е, че се притесняват да не стигнат в разнищването на схемата до човек от собствената им служба. Защото не са един и два случаите, в които над рекета и огромните далавери в държавата е разпънат чадър от самия ДАНС… по заповед – знайно на кого…

Да работиш в звено „Антикорупция“, когато цялата държава се пука по шевовете от корупция на високополитическо ниво – от управляващата партия, та чак до министър-председателя… И на всичкото отгоре да те карат да отчиташ дейност пред самия Тато ди тути капи Борисов какво си разкрил… явно е трудна работа дори за опитни ченгета, свикнали на всякакви шизофрении.

Затова, като изпечени артисти, нашенските МВР-корифеи успяват да маркират дейност, ловейки малки рибки и попови лъжички на фона на акулите в българското блато.

Ама да уловиш незначителен крадец на коли, или таен пласьор на долни гащи… замирисва на трагикомедия.

И обществото рано или късно ще се сети, че има една служба, която яде държавни пари, а не върши нищо.

И че на същата й плащат точно за да не лови престъпниците!

Шефовете в ДАНС обаче масово напускат. Не желаят да влизат в новата Комисия „Антикорупция”.

Пробудена съвест, или страх да не ги удари перката на някоя вятърна мелница, с която уж ще се борят.

А може би просто във въпросната комисия няма да има далавера.

Пък без далавера кой работи в България?

Питайте премиера Борисов. И той ще ви го потвърди! Всъщност, той най-добре знае! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!