Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова санкция на САЩ - спират визите за руснаци

От информацията става ясно, че единствено имигрантските визи няма да бъдат засегнати

САЩ спират издаването на визи в цяла Русия, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на документ, публикуван на сайта на американското посолство в Москва.

От информацията става ясно, че единствено имигрантските визи няма да бъдат засегнати.

От 1 септември в Москва ще бъде подновено издаването на входни документи за САЩ.

"Във връзка с мерките, предприети от Русия за ограничаване числеността на сътрудниците на дипломатическите мисии на САЩ в Русия, от 23 август 2017 година се преустановява процедурата по издаването на неимиграционни визи в цяла Русия. На 1 септември тази процедура ще бъде възстановена в Москва. Процедурата по издаване на неимиграционни визи в консулствата на САЩ в Русия ще бъде преустановена за неопределено време", е записано в заявлението на сайта.

Ето какво съобщават още американските власти:

"Вече назначените интервюта се отменят. А онези, които вече са подали документи за оформяне на виза за САЩ, ще бъдат допълнително информирани по какъв начин ще могат да пренасрочат за друго време интервютата си." 
Както е известно, на 31 юли президентът Путин обяви, че от 1 септември от Русия ще бъдат изгонени 755 дипломати. Мярката е в отговор на наложените от Конгреса на САЩ нови икономически санкции срещу Русия.

Наскоро президентът Тръмп съобщи, че Вашингтон ще отговори на съкращаването на дипломатите в Русия и точното решение ще стане известно на 1 септември.

http://www.faktor.bg/bg/articles/nova-sanktsiya-na-sasht-spirat-vizite-za-rusnatsi 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!