Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бушоните ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ ИЗГОРЯХА, за да остане шефът им Борисов на Власт!

Вчера Татяна Дончева заяви в ефира на bTV, че цялата държава играе по свирката не на някой друг, а на главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров бил „организирал“ сегашното правителство, опозицията и президента да правят това, което той иска. Не става ясно какво точно означава думата „организирал“. Може би Татяна Дончева има предвид, че главният прокурор е принудил по някакъв начин и властта, и опозицията, и президента да изпълняват неговите нареждания.

Ако е така, това означава, че Сотир Цацаров разполага с много по-голяма власт в държавата, отколкото Борисов, президента Радев и Корнелия Нинова поотделно и взети заедно. И понеже това твърдение е очевиден нонсенс, редно е да се запитаме какво цели Дончева с подобен род изказвания? Но за да се доберем до отговора, трябва да се опитаме да разберем по пътя на логиката възможно ли е Цацаров да оказва някакво давление на правителството, президента и опозицията?!

За Борисов могат да се намерят много компромати. Но вече от опит знаем, че никакъв компромат не е в състояние да изкара гуруто на ГЕРБ от равновесие. Той смотолевя обидено пред журналистите, че пак се опитват да го очернят. След което си дава вид, че е забравил за какво точно го питат и какво трябва да отговори. След това заема героична поза и започва да каканиже, че пред държавата имало много големи проблеми и тях трябвало да решаваме, а не да се занимаваме с неговата персона. Но „решенията“ на Борисов си остават само в сферата на фантазията. А много често, той излива гнева си върху журналистите „превантивно“, за да не му задават после неудобни въпроси.

Следователно Вождът както не обръща внимание на факта, че почти никой не гласува за него, а той е премиер, така подминава и всякакви компромати, които го развенчават като чист престъпник. И е пределно ясно, че Цацаров, каквито и уличаващи доказателства да има срещу Винету, те няма да накарат в никакъв случай гуруто на ГЕРБ да „заиграе“ по свирката на главния прокурор. Поне докато ЦРУ стои плътно зад гърба му, съветва го и му прави тотален съпорт.

Нека не забравяме също, че именно Борисов (и то лично) назначи Сотир Цацаров за главен прокурор. А това нямаше как да стане без предварителна и щателна ЦРУ-проверка за надеждност.

За Корнелия Нинова щатните ГЕРБерски медии изговориха много полуистини и откровени лъжи, така че едва ли е останало нещо, от което лидерката на БСП да се плаши до такава степен, че да тръгне сляпо да изпълнява „нарежданията“ на главния прокурор. Още повече, че до този момент, не сме били свидетели на нищо, което макар и отдалеч да подсказва, че Нинова е зависима и действа под нечий диктат. Следователно и тя отпада от кръга на възможните „заподозрени“ като пудели на Цацаров.

За президента Радев пък изобщо да не говорим. Той е отскоро в политиката. А преди това е бил военен. Именно заради целия му трудов стаж, който премина в армията, за него няма и не може да има никакви компромати… Освен това, че иска България да има нормални, взаимноизгодни и дружески отношения с Русия. Защото ако имаше някакви „компромати“, то те неминуемо щяха да бъдат извадени на бял свят още по време на предизборната кампания за президент на страната.

Ясно е, че Татяна Дончева представя пред обществото предложените от президента Радев нова дирекция-„Антикорупция“ и промените в НПК, като правомощия, които се дават на Цацаров. И с които Главния прокурор щял да злоупотребява. Тоест, намеква, че Радев играе в комбина с Цацаров.

Но нека е ясно отсега, че президентът не приема законите. Негова работа е да ги утвърди или върне обратно в парламента за допълнително обсъждане. Но при всички случаи парламентът е органът, който законодателства. И ако мнозинството на ГЕРБ си приема закони, които правителството и Борисов е предложило, то Президентът няма как да се меси в тези гербаджийски игри. А обвиненията на Дончева, че Цацаров влияел на опозицията, и на президента… са напълно безпочвени.

И отново стигаме до въпроса: Кое накара Татяна Дончева да говори така халтаво и да сипе „сензации“ за някакви фантасмагорични президентски и опозиционни заговори, целящи да направят Цацаров едва ли не всемогъщ?!? Отговорът на този въпрос всъщност е лесен. Особено като имаме предвид, че Дончева негласно е в кръга на приближените на Борисов. И именно затова на нея й се дава неограничена трибуна в мейнстрийм-гербаджийските национални медии като btv. И именно затова тя продължава да се крепи и да е фактор в политиката, въпреки мижавите си 0,6 % електорална подкрепа.

С други думи, приказките на повратливата Дончева за всемогъществото на Цацаров и неговия „помощник“ Пеевски, което Президентът и БСП му осигурявали, само наливат вода в мелницата на третия член на този своеобразен триумвират „Цацаров-Пеевски-Борисов“, който действително в момента управлява държавата.

Да, третият член е Борисов. Каквото и да става, той трябва да бъде оневинен. Дори да се наложи съдружниците му Цацаров и Пеевски да бъдат обявени за двуглава хидра, която контролира държавата. Разбира се, без неговото, на Борисов знание.

Цялата работа е там, че под краката на Борисов вече пари много силно. По простата причина, че не само българският народ, но и Русия, и САЩ, все по-отчетливо изразяват недоволството си от „безкрайното“ управление на Винету. А „призракът“ на Народния съд се приближава все по-близо до парализираното от страх мафиотско управление на Борисов. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!