Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отец Боян Саръев: Разберете ме много правилно! Подготвя се турска автономия в Родопите и искат да ми запушат устата

Покръстителят на Родопите отец Боян Саръев изригна със страшна сила от манастирския комплекс в Кърджали, който стопанисва.

Саръев има своя поглед от години върху процесите и е категоричен, че родопоското население се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия.

Икономическата вече взимала много сериозен превес. „Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава. Знаете за коя става въпрос, нали? Преди като говорих за турска автономия, после си имах проблеми. Нещата сега не са се променили много, даже се задълбочават“ казва Саръев.

Категоричен е, че за да запазим Родопите български, трябва да има държавно усилие и политика. Помаците трябвало да бъдат опазени откъм чуждото облъчване и пропаганда.

„Срещу мен и хората, които искат да запазят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства. Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува. За тази дейност са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам. Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра“, заключва отец Саръев.

Той нееднократно е твърдял, че Църквата като институция също трябва да се намеси пряко и да противодейства. Противоречивото поведение на прекия си началник:

Пловдивския митрополит Николай не иска да го коментира.

Източник: uniconbg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!