Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ордите изпращани за унищожаване на Европа продължават да пристигат? 600 мигранти от Мароко бяха спасени на испанския бряг само за 24 часа – Сорос ликува...

Спонсорирани от Сорос мигранти от Мароко бягащи от войната в Сирия за която не знаят

Благодарни българи кръстиха булевард на Сорос!

600 мигранти от Мароко бяха спасени на испанския бряг само за 24 часа

600 мигранти, идващи от Мароко, бяха спасени от властите на испанския бряг само за 24 часа.

Сред тях има 35 деца и едно бебе. Хората са се намирали в 15 плавателни съда.

Над 9000 мигранти са пристигали в Испания тази година, което е три пъти повече в сравнение със същия период на миналата години.

Предполага се, че около 120 са се удавили в опит да достигнат бреговете.

Повечето са опитали да преминат 12-километровия проход на Гибралтар. Масово се използват малки и ненадеждни безмоторни лодки.

Възможно е мигрантският натиск през Испания да надмине този към Гърция.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/600-migranti-ot-maroko-byaha-spaseni-na-ispanskiya-bryag-samo-za-24-chasa 

Посолството на Мароко: Информацията за помилването на 415 осъдени за тероризъм е невярна

По повод публикацията на "Гласове" от неделя, 20 август 2017 г., озаглавена "Кралят на Мароко помилва 415 осъдени за тероризъм", от посолството на Кралство в Мароко в София изпратиха съобщение до сайта, в което се казва, че статията съдържа "невярна информация".

От посолството изпращат и комюнике от Мароканската информационна агенция от 20 август, неделя, относно акта на помилване от краля, изразявайки желание да бъде разпространена "тази достоверна информация с цел да се информира българската общественост".

Публикуваме текста на комюникето без редакторска намеса:

« Кралско помилване в полза на 415 лица, по случай 64-ата годишнина от Революцията на Краля и Народа

Рабат - По случай 64-та годишнина от Революцията на Краля и Народа, Негово Величество Крал Мохамед VI, реши да помилва 415 осъдени от различни съдилища на Кралството, някои от които излежават присъдите си  в затвора а други са на свобода, съобщиха от Министерството на Правосъдието в комюнике.

"По случай славната годишнина от Революцията на Краля и Народа, тази година 1438 Х – 2017 Г, Негово Величество Крал Мохамед VI, нека Бог да увековечи славата му, реши да помилва редица хора, някои от които излежават присъдите си в затвора, а други са на свобода, осъдени от различни съдилища в Кралството. Техният брой е 415, от които:

По случай този славен повод и прилагане на Върховната Кралска грижа за лишените от свобода, без изключения или дискриминация, HВ Краля, Бог да го благослови, любезно даде, в благородна Кралска инициатива Своята милост за намалявяне срока на лишаване от свобода на тринадесет (13) затворници, осъдени за тероризъм, които са участвали в програмата "Mossalaha" (Помирение), и промяна на смъртно наказание в 30-годишно лишаване от свобода в полза на 1 лице, всичко това в отговор на Суверена, по молба на лицата до HВ Краля, след като са обявили официално привързаността си към устоите на нацията, нейните свещени ценности и националните институции, че са променили своите позиции и мислене, изразили тяхното отхвърляне на екстремизма и тероризма, заявявили че отново следват правия път демонстрирайки добро поведение по време на периода на тяхното лишаване от свобода.

Нека Бог да пази Негово Величество Краля, източник на помилване и милост, и увековечи славата Му, попълни Суверена в лицето на Негово Кралско Височество Принцa престолонаследник Мулай Ел Хасан и всички членове на знаменитото Кралско семейство. " 

Оригиналният текст от източника на френски език : http://www.mapexpress.ma/actualite/activites-royales/grace-royale-au-profit-de-415-personnes-a-loccasion-du-64eme-anniversaire-de-la-revolution-du-roi-et-du-peuple/

http://glasove.com/categories/intervyuta/news/posolstvoto-na-kralstvo-maroko-v-sofiya

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!