Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потвърдено! Коронавирусът е в България - вече четири са положителните проби – Аурата на Бойко се пропука

ГЕРБАлена откри лекарство срещу коронавируса: Аурата на Борисов не допуска коронавируса в България – Цял свят сега нази гледа!

Потвърдено! Коронавирусът вече е в България.

Четири са потвърдените проби в последните 24 часа.

Освен за мъжа  от Плевен и жената от Габрово, чиито положителни резултати за коронавирус, са потвърдени още веднъж тази нощ, са потвърдени проби и на още двама души, които са били в контакт с тях.  Единият е медицинско лице.

Това заяви на брифинг в МС шефът на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.

Пробите на всички са постъпили нази нощ в Националната референтна лаборатория и резултатите са следните - от Плевен се получи положителен резултат на 27-годишния мъж. От още 24 проби от болницата в града се доказа и втори случай при мъж на 61-годишна възраст от същата клиника, който е бил в контакт с мъжа. Той е в отделението за белодробни болести.

Втората проба от Габрово - от 46 проби резултатите са : положителна е пробата на жена на 75 -годишна възраст и още една проба на лице от медицински персонал на болницата. Тези данни изнесе доц. Тодор Кантарджиев.

Все още не се знае нулевият пациент.

Мобилизирано е цялото правителство за осигуряване на консумативи и цялостна координация по отношение на заразата, подчерта ген. Мутафчийски.

Доц. Ангел Кунчев заяви, че болниците са под карантина, издирват се всички лица, които са били в контакт си тези, чиито проби са положителни. "Развитието на ситуацията в България повтаря почти на 100% това, което се случва в останалите европейски страни. И в двете болници се изпращат указанията, разработени в Китай, за да бъдат улеснени в работата си".

Пациентката, която е на 75 години, е в задоволително състояние. Постъпила е в инфекциозното отделение на болницата в Габрово на 3 март с пневмония.

"Пациенти и медици, които са били в контакт с жената вече са тествани. Пробите им, които са около 30 на брой, са изпратени в София. Пробата ѝ за коронавирус е взета на случаен принцип, защото е с остро респираторно заболяване. Не сме имали съмнения, че може да е заразена. Сега тя е изолирана. Състоянието ѝ е стабилно", заяви шефът на болницата д-р Михов.

Той поясни, че 75-годишната жена не е контактувала с много хора преди да бъде хоспитализирана. В нейната стая били настанени още двама души. Проби обаче са взети от всички хора, лежали и работили в цялото отделение от 3 март насам.

27-годишният пациент, приет в Плевенската болница, е изолиран, в момента е в добро състоение. 

Преди дни, когато е постъпил в болницата, е бил в тежко здравословно състояние с усложнения от грип. Именно тогава са му направени рутинните тестове за коронавирус. Направени са му три такива, а два от тях са дали положителна проба. Мъжът е бил в контакт с около 14 души персонал в болницата в Плевен. От лечебното заведение уверяват, че всички те са били с предпазни маски и в момента са поставени под карантина.

„Постъпил е болницата преди три дни със съмнение за пневмония и вече е в много добро състояние. Той е изолиран, както и един човек, който е бил с него в една стая. Седем лекари, които са контактували с него, също са в отделението под карантина”, обясни говорителят на УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен Момчил Цветков.

Тази нощ е текло издирване на близките и всички вече са обхванати. Всичко е дезинфекцирано и под карантина. Неговото семейство е поставено под карантина. Под карантина е поставено и цялото инфекциозно отделение на болницата в Плевен. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!