Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искат гигантска джамия до паметника Левски

Ислямската фондация Мериам иска да строи гигантска джамия в сърцето на София, до паметника на Васил Левски. Според двигателя на проекта Кемил Рамадан харесаното място са Царските конюшни, които скандално нашумяха миналата година, когато бяха отдадени незаконно на частна фирма от областния управител на столицата от РБ. Рамадан, който е познат първо като участник в кандидат-президентскта кампания, а после като автор на заплахи към Корнелия Нинова, уточни, че ако не стане на мястото на Царските конюшни, тогава ще настоява за друг парцел, но задължително в центъра. Да не ме пращат в Малинова долина или при „контингента“. Бившият кандидат-президент се закани пред Фрогнюз, че ако молбата му не бъде удовлетворена, ще организира масови  протести.  „Мюсюлманите в България са вече над 2, 5 млн. души, като в София те са 200 хиляди. Единствената джамия побира 500 души и е крайно недостатъчна, за да събере всички вярващи.

Всеки петък там  има т хиляди поклонници, които остават извън сградата. Те пречат на преминаващите, затрудняват движението. А това създава недоволство, нагнетява се напрежение“, казва Кемил Рамадан.

Учредителят на фондацията обясни още, че храмът ще струва около 30 млн. евро. „Парите са от български и чужди спонсори. Един от тях, обаче е основен. Той е един от тримата най-богати мъже в света. Ще дойде на първата копка на джамията и на нейното откриване. Няма да има скрито покрито“, уточни той. 

http://19min.bg/news/8/91701.html#91701 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!