Бойко Борисов започва битката за живота си, богатството и всичко останало

Голяма битка се задава на хоризонта. Тази есен, ще бъдем свидетели на нещо, още не виждано, никога не чувано, и само във фантазии бленувано. Бойко Борисов започва битката на живота си. Естествено, може и да се парафразира като „започва битката за живота си, богатството и всичко останало“. Обаче този път врагът не е ялов като БСП, или Реформаторският блок. Врагът е топка висока, с много власт и много влияние, много тайни и много компромати. И много умен, и голяма гад. Той е СЪЗДАТЕЛЯ на КОЙ, на Борисов, на Цацаров, на мутрите, на олигарсите. Той е Ахмед Доган.

Тежка битка предстои на есен. Започна преди няколко дни. Първо с информацията която се прокрадна тук-там из медиите, за активист на ДПС, който „пропял“ пред ЦРУ за всички далавери в българската политика срещу индулгенция и премахване на запор върху сметките(естествено не допускаме, че ЦРУ не знае всичко това). Повечето хора не обърнаха внимание на тази информация, а тези които я забелязаха, я отбелязаха като спам. Малцина допуснаха, че този активист на ДПС е Делян Пеевски. След това отново тук-там из медиите(предимно в тези които не са на Пеевски) се завъртя информацията, че КОЙ ударно прехвърля капитали в офшорки в Дубай.

Източването на „Булгартабак“ върви с пълна сила. КОЙ продаде основните си марки цигари за около 100 000млн.евро на БАТ(British American tobacco), което е горе-долу колкото продажната цена на целия холдинг „Булгартабак“. КОЙ даже започна и събарянето на софийската тютюнева фабрика.

Междувременно тръгна активното мероприятие „Суджук-гейт“ което имаше за цел да създаде димна завеса около Бойко Борисов и той целия в бяло, да излезе и да подгони корупцията. И така стана. Излезе той, целия в бяло и започна да громи наред. Уволни суджука(който и да беше той,не е важно), разпореди проверка на приватизацията на „Полимери“, разпореди „бостан по бостан“ да се проверява в Калиакра(всъщност в Калиакра защити интересите на Цветелина Бориславова и още няколко „привилегировани“ на които ние им плащаме преференциална цена на ел. енергията, но това е съвсем отделна тема).

Но, Бойко Борисов има един ужасен проблем, не може да избяга от темата КТБ. А темата КТБ виси с пълната си тежест на 10 милиарда+160кг живо тегло Пеевски+110кг.живо тегло Цацаров+задкулисието. И 10 милиарда. А Борисов не може да се отърве от Пеевски „просто ей така“, защото са вързани в грабежа и на КТБ, и на „Булгартабак“, и на Военно-промишления комплекс, и в доставката на българско оръжие за ислямистите(може да ги наричаме и умерени опозиционери). Освен Пеевски, Борисов има още един тежък проблем наречен Цацаров. Временно изпълняващия длъжността „закрилник на всички беззакония и грабежи на ГЕРБ и мафията“ има много информация, и знае за много зависимости на Борисов, Пеевски и компания. Засега Цацаров е лоялен и предвидим, но ако опре ножа „да кокал“ не се знае. Защото разследването на КТБ в Америка(въпреки, че знайни и незнайни „експерти“, журналисти и общественици се надпреварват да ни убеждават, че не може да стане и че е само пиар-акция), може да се окаже изключително голям проблем. И за Борисов, и за Пеевски, Цацаров, Искров и Орешарски. И тогава Цацаров може да се окаже непредвидим. И да изпее всичко и всички.

И Борисов е в паника. Няма полезен ход. Наложително е да разкара Пеевски и да се разграничи от него, защото Пеевски му тежи, като воденичен камък, и в буквалния и в преносния смисъл. Междувременно в обществото напрежението и недоволството от Борисов и неговото правителство продължава да расте. И то с темпове които дори враговете му, не очакваха. Грешка след грешка, проблем след проблем. Като се започне от санирането и се стигне до…..Всъщност докъдето искате. Всичко е проблем. И Бойко Борисов започна с действия отчаяни. Нападна Доган. Всъщност това не е лишено от логика, защото е обществена тайна, че Доган е официалното лице на задкулисието в България. Цялото общество знае, че той е човекът който „раздава порциите“. Следвайки тази логика, Борисов знае, че ако унищожи Доган и го вкара в затвора, ще му бъде простено всичко. Абсолютно всичко. Дори и президент може да стане. И нападна Доган.

Първо уволни Георги Гатев, човек на Доган и зам.-шеф на комисията за контрол на СРС. Да уволниш човек на Доган, без санкцията на Доган си е деклариране на война. След това на извънредна пресконференция във Варна активистът на ГЕРБ Александър Ненков, в присъствието на депутатката Десислава Атанасова-Тъпото(това и е прякор в редакцията) заяви, че партията ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. „В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“. Това вече е истински удар срещу Доган. Както знаем, почетния председател на ДПС е получил пари за консултации на проекта „Цанков камък“, който стартира от 220млн.евро, и завърши на цена от 500млн.евро. Имаше разследване на проекта „Цанков камък” по настояване на Парламентарната комисия за противодействие на корупцията и конфликта на интереси през 2010 г. През 2012 г. обаче Върховният административен съд се произнесе, че „няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта „Цанков Камък“ на лидера на ДПС Ахмед Доган. Първата битка започна. Как ще свърши не мога да прогнозирам. Играчите са силни, всички методи са позволени, никой не очаква fairplay. Залога е всичко или нищо. За всички.

Доган е голяма хапка. Доган е създателят и на Борисов, и на Пеевски, и на Цацаров. Той е господарят на задкулисието и ако го ударят, значи тези хора са в капан и отчаяно търсят изход. Освен това Доган е умен, опитен и обигран. Няма да се даде без бой, и това ще бъде бой „на живот и смърт“. Обаче не трябва да подценяваме и другия отбор, Борисов, Пеевски и Цацаров. Формално те имат цялата власт, и биха могли да успеят. При всички положения, от тази война България има полза. Дори само 10% от кражбите, далаверите и зависимостите да бъдат разкрити, 10% е по-голямо от 0%. Щом задкулисието се е разделило и се мрази, има шанс и да се разпадне, и да не е организирана система за корупция и кражби, а няколко малки групи за корупция и кражби. Както знаем по-трудно е да се бориш срещу единна система, от колкото срещу различни групи и формирования които на се подкрепят един с друг. И може би има шанс да стигнем до нови избори и да си върнем държавата. Или до истинска Българска революция.

Боян Цонев

http://bgjournal.info/boyko-borisov-zapotchva-bitkata-za-zhivota-si-bogatstvoto-i-vsitchko-ostanalo/ 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!