Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пеевски удря персонално Доган! Истината за „Аферата Георги Гатев“ | Ще последва ли „Ресто“, което може да промени България!?

На 6 август сайта АФЕРА публикува фактологичен анализ, с който разобличихме пунктуално „активното мероприятие“ – безпрецедентно по своята скандална поръчковост – на ДАНС с подкрепата на звено „Антикорупция“ в СГП срещу заместник шефа на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев.

Заслужава си да си го припомните: „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСМЕЯТ ЛИ ДА ПРИЗНАЯТ „ГРЕШКАТА“ СИ В 7 ДНЕВЕН СРОК ДАНС & ПРОКУРАТУРА!

В края на публикацията заявихме, че ще изчакаме отговора на жалбата на Георги Гатев, от страна на ДАНС, срещу отнемането му на достъп до класифицирана информация, за да осветим всичко онова, което до този момент остава скрито зад завесата на „Аферата Георги Гатев“ и никой не смее да напише и ред за това.

На 8 август вечерта обаче – ден преди изтичането на срока за отговор на жалбата на Георги Гатев, отговор, който трябва да дадат ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация – истеричната паника, примесена с арогантност, на кукловодите решили да поставят Бюрото за контрол върху СРС не само на колене, а директно да го смачкат, произведе шокиращ скандал с бруталната цензура наложена върху интервю на шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Вестник 24 часа, зависим от Делян Пеевски, и „собственост“ на Венелина Гочева, чрез наемника – главен редактор Борислав Зюмбюлев спря в последния момент, цензурира и не публикува готово за печат интервю с Бойко Рашков. Вижте тук:

СКАНДАЛ! „24 ЧАСА“ /КОЙ/ ЦЕНЗУРИРАХА И СПРЯХА ИНТЕРВЮ НА ШЕФА НА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС БОЙКО РАШКОВ ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“!

Този самоубийствен ход на лицата, които дърпат конците на мръсната поръчка „аферата Георги Гатев“, налага АФЕРА да освети скалпелно цялата истина, която до този момент никой не смее да изрече в прав текст.

Два дни преди отговора, който трябва да дадат по закон ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация, вестник 24 часа взимат интервю от шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков и часове по-късно го свалят от печат и го цензурират брутално, което налага самият Бойко Рашков – жертва на „свободата на словото“ във в. 24 часа да предложи текста на интервюто на сайта „Медиапул“, за да се чуе позицията на ръководителя на Бюрото за контрол върху СРС, станало обект на безпрецедентна атака.

В интервюто си Бойко Рашков е остър, честен и назовава нещата едно към едно. Така наемниците на Делян Пеевски от в. 24 часа разполагат с анализа и позицията на Бойко Рашков, която очевадно е дадена „за сведение“ на Делян Пеевски, след което интервюто е спряно за публикуване.

Кой може да накара един главен редактор на вестник да спре в последния момент интервю и то на ръководител на НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ, каквато е Бюрото за контрол върху СРС? Чорбаджията, естествено. А кой е чорбаджията? Наивници са онези, които мислят, че това е … Венелина Гочева. Впрочем, равно „отдалечена“ от Бойко Борисов и Делян Пеевски. В случая чорбаджията е Делян Пеевски и той е онзи, който спира интервюто.

Така, на практика, Пеевски, случайно или не, или просто поради демонстриране на арогантна недосегаемост, освети една частица от преплетките от „аферата Георги Гатев“.

Преплетката „ДАНС – Пеевски – Цацаров“ . КОЙ удря персонално Ахмед Доган.

Сайта АФЕРА вече анализира в свое разследване: „В ИГРАТА ЛИ Е ЦАЦАРОВ С МРЪСНАТА ПОРЪЧКА НА ДАНС & ПРОКУРАТУРА: „НЕНАДЕЖДНИЯТ ГЕОРГИ ГАТЕВ“.

Но нека забием скалпела още по-дълбоко.

Два са вариантите. Или главният прокурор Сотир Цацаров не е знаел за очевадно некомпетентните, меко казано, действия на спец.звено „Антикорупция“ към СГП в сие с ДАНС и са действали зад гърба му, или е знаел.

Ако не е знаел, то продължава да виси страховитото мълчание по „аферата Георги Гатев“ от страна на Цацаров, при положение, че дни наред скандалът е в ход и той е имал предостатъчно време, за да се убеди, че вършеното както от ДАНС, така и от подопечен негов прокурор, е безпрецеденто безобразие. Защо тогава не реагира и КОЙ го кара да не реагира?!

Ако е знаел за извършеното безпрецедентно безобразие от страна на ДАНС и прокуратура, то тогава КОЙ е този, който го е накарал да даде мълчаливо съгласие за извършеното?!

Никаква класифицирана информация не е, а е обществена тайна, че високопоставените шефове на ДАНС /а и не само/ са под „контрола“ на Делян Пеевски. Свързването на Пеевски с името на главния прокурор Сотир Цацаров също е обществена тайна.

КОЙ тогава си е позволил да съсече и предприеме този мръсен удар срещу Георги Гатев, респективно срещу Бюрото за контрол върху СРС?

И тук е редно да режем до дъно.

Георги Гатев през цялата си кариера на блестящ юрист, адвокат по наказателни дела е бил независим. Никога не е членувал в политическа партия, както и не е имал щения към политическа кариера. В редица публикации, покрай скандала с отнемането му на достъп до класифицирана информация, е определян като „квота на ДПС“ в бившия ВСС.

Обаче. ДПС мълчат като заклани по скандала с „аферата Георги Гатев“. Мълчат, дори и когато свързват партията им с Георги Гатев. Защо мълчат?

АФЕРА направи няколко опита да потърси официална позиция на ДПС по „аферата Георги Гатев“, но получи многозначително мълчание, а след настоятелност от наша страна, лица от ДПС, които иначе отговарят за публичността на ДПС в общественото пространство, отговориха, че „били държани далеч от този казус“.

Тук е крайно наложително да уточним, че Георги Гатев не е нито квота, нито политически избор на партията ДПС, както и че никога не е бил партийно обвързан или партийно зависим.

НО! Георги Гатев е персонален, личен избор на Ахмед Доган. Не партийно и не чрез ДПС. И това се знае, включително и от онези, които безпрецедентно го „сготвиха“.

Тогава? КОЙ удря персонално Ахмед Доган? Както и да бъдат разгледани фактите и обстоятелствата по „аферата Георги Гатев“, отговорът е само един: Пеевски удря Ахмед Доган.

И го прави, употребявайки цялата си „кохорта“ от ДАНС & прокуратурата в „поръчката“ срещу Георги Гатев.

Оттук нататък „аферата Георги Гатев“ ще има знаково развитие. Но вече завесата е достатъчно повдигната, за да се види, че се случва НЕЩО. Тепърва можем да гадаем хвърлени ли са на „прасетата“ „бисерите“, които се ебават с онзи, който „не се ебава“.

Защо Пеевски тръгва срещу Доган, удряйки негов личен избор в лицето на Георги Гатев. И за първи път ли „кадрува“ зад гърба на Доган, уж от името на „своите“ ДПС.

Както вече е видно за всички мислещи, безпрецедентните действия на ДАНС & спец. звено „Антикорупция“ в СГП спрямо Георги Гатев, не само не се базират и на един дори истинен факт, а са изцяло измислено поръчково, гнусно „активно мероприятие“.

Причината – онова, което ще излезе наяве като престъпни нарушения /меко казано!/ от вършеното от ДАНС по скандалното дело на съдия Светлозар Георгиев. Това обаче е само видимата част на айсберга. Отдолу, непрекъснато всичко се върти около фигурата и на Марешки, който няКОЙ хем уж пресира, хем с уж пресата си, го прави „героична жертва“. Онези, които обаче са истински информирани, добре знаят, че Марешки никога и по никакъв начин не е смеел, не е и няма да гъкне нито на Бойко Борисов, нито на Цветан Цветанов, нито на Делян Пеевски. Преплетките там са ОТ ГОДИНИ.

Пеевски държи в ръцете си ресурса на ДАНС. Ако не на цялата Агенция, то поне на важни персонални части от нея, които са достатъчни за да вършат онова, което на жаргон наричаме „сготвяне“.

Пеевски няма как да бъде разделен и от фигурата на главния прокурор Сотир Цацаров.

В случая с „аферата Георги Гатев“ – ДАНС и спец.звеното „Антикорупция“ в СГП са в симбиоза. Цацаров продължава да мълчи, въпреки крещящото беззаконие, което се върши по случая с Георги Гатев. А който не подценява Цацаров, добре знае, че същият Цацаров по никакъв случай няма как да не си дава сметка за шокиращото беззаконие по казуса с Георги Гатев.

Мълчаливото „измиване на ръце“ и продължаващото бездействие от страна на Цацаров по отношение на престъпните деяния на ДАНС обслужва интересите на Пеевски. Иска го, или не го иска.

Така кръгът се затваря. Бюрото за контрол върху СРС пречи на Пеевски, респективно на „неговата“ /в сие с Бойко Борисов/ ДАНС, защото същото това Бюро е от независимите институции, които могат да произведат небивал скандал с ДАНС /на Борисов и Пеевски/, изваждайки наяве престъпните действия на същата тази служба.

Прокуратурата на Цацаров е безучастен „помощник“ и не смее да гъкне нито срещу Борисов, нито срещу Пеевски.

И все пак – защо Пеевски си позволява да удари лично Доган?! Излезе ли от контрол КОЙ.

И ДАНС /Пеевски/ и прокуратура /Цацаров/ прекрасно знаят кого са нарочили за „мишена“ и кого удрят – на всичкото отгоре поръчково и със скалъпени, съшити с бели конци, „обвинения“.

Прицелвайки се в Георги Гатев, ДАНС /Пеевски/ – Прокуратура /Цацаров/ слагат на мушката Ахмед Доган. Което вече дава ЗНАК, че онова, което се случва излиза извън границите на някакъв си уж сътворен „случайно“ „гаф“.

Пеевски не за първи път „кадрува“ зад гърба на Ахмед Доган, като това уж се прави от името на ДПС. И това се знае в средите на ДПС. Включително преплетката Лютви Местан – Делян Пеевски е непокътната и няма никакви податки Местан и Пеевски да са били някога в конфликт. На фона на ярката, остра и безапелационна позиция на Доган спрямо Местан, НЕконфликтността и общите интереси между Местан и Пеевски, са /само/убийствено „своеволие“ от страна на КОЙ.

Но Пеевски вече е излязъл окончателно извън контрол.

И това е абсолютната истина, с която са наясно и вътре в ДПС. Друг е въпросът, че не могат и не смеят да я изразят открито и в прав текст. Пеевски не само разполага с огромен финансов капитал, но и държи мощна „информационна банка“. Спецове твърдят, че може спокойно да се нарече „втора паралелна ДАНС“. Разполага с небивала охрана – персонална от над 60 човека /НСО и частни гардове паралелно/. В ДПС депутати и партийци по никакъв начин нямат досег и не могат с месеци да се доберат до особата на Пеевски. Той вече е ИЗВЪН тях.

Преди години близък до Ахмед Доган директно го пита: „Защо допусна Пеевски толкова навътре в ДПС? Помня го как се мотаеше пред офиса на ДПС, беше никой…“.

Отговорът на Доган е бил знаков: „На Мутрата исках да противопоставя Мутра!“.

Ще последва ли „ресто“, което може да промени България?

На пръв поглед, някои ще кажат, какво значение има някакъв си „казус Георги Гатев“, че влязохте едва ли не в „световната конпирация“. Няма никаква „световна конспирация“, това е чистата истина за нещата, които се случват зад завесата. Понякога от на пръв поглед „дребни“ случки, като „сготвянето“ на Георги Гатев, се отприщва лавината.

А „дребната случка“ не само не е дребна, а е огромен, грандиозен скандал, който във всяка нормална страна би довел до купища оставки. У нас обаче скандалът е заметен под килима на Пеевските медии и неглижиран до степен, че вече нагло цензурират и интервю на председателя на независимото Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Онези, които познават добре Доган знаят, че е „Шахматист“. И никога не бърза с ходовете. Фактът обаче, че Пеевски тръгва срещу Доган персонално, вече говори, че ситуацията в България се променя, дори и това да остава все още скрито и не се усеща видимо.

И още нещо е сигурно. ДПС няма да застанат срещу Доган в полза на Пеевски. Като „скачен съд“ с Пеевски, и Борисов няма как да се пусне от шлифера му. Цугцванг.

Алчността и вездесъщата самозабравеност не е простила никому. Безспорно е, че Пеевски е колос с всичките си мощни ресурси и „аферата Георги Гатев“ е само „камъче“ в обувката му, което изхвърляйки му разчиства тотален контрол върху още една независима институция.

Обаче. Еще не вечер.

Предстои последната дума на Доган.

Веселина Томова,
АФЕРА.БГ

«Ако са верни слуховете, че Пеевски е атакувал Доган, това означава или, че идва дългоочакваният диктатор (в лицето на Пеевски), или че скоро мамин Делян ще иде при Вальо Топлото… » – Добри Божилов, Фейсбук

http://bultimes.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!