Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШОКИРАЩО разкритие: Ето кой ЗАМЕНЯ Борисов начело на партията и държавата! Вижте сензационните подробности!

Несменяемият шеф на гербаджиите Борисов извърши много грешки през годините от 2001 г., когато още бе главен секретар на МВР, та досега. Но една от неговите грешки е съдбоносна. И точно тя го превърна в премиер, който не е удобен за своите господари.

Вождът на ГЕРБ би трябвало да знае, че колкото повече те прегръщат и целуват твоите началници, колкото повече се кълнат, че им служиш вярно и затова те обичат…Толкова по-близо и по-остър е ножът, който ще забият в гърба ти.

А жертвеният нож е съвсем близо до широкия и удобен гръб на Борисов, поради една съвсем проста и елементарна причина. Гуруто на герберите се налапа с толкова много власт, че наистина преяде. Той обсеби всички институции в страната и вече нищо не може да стане без негово знание и одобрение. В една уж „демократична“ страна, той стана абсолютен владетел.

Той стана човекът, който дава на когото иска и взема от който му хрумне. Парламентът, правителството и съдебната власт са в джоба му. Вождът така се вживя в ролята си, че думата „ние“ тотално изчезна от речника му. „Аз осигурих милиони“, „Аз дадох средства“, „Аз направих магистрали“, „Аз построих метрото“.

Тази промяна в речника направи впечатление дори на обикновените хора, които не са дотам запознати със същината на едно наистина демократично управление. И затова гражданите нееднократно споделяха в социалните мрежи, че не Борисов дава парите. Парите ги дава народът, който плаща данъците. Че парите от държавния бюджет са на българския народ, а не лични Борисови средства.

В демократичното правителство например, премиерът не екрал-слънце. Той е просто министър, макар и пръв, но сред равни. На практика, обаче, министрите в правителствата на Борисов дори нямат право на собствено мнение. А оня, който по някакво недоразумение си позволи да каже, каквото мисли, после бие чело в пода, пред краката на Борисов и му се извинява като ученичка, хваната да бяга от час. Така стана с Валери Симеонов, ако си спомняте.

Такъв „стил“ на управление едва ли може да се нарече демократичен. И българските граждани, които са изключително умни и прозорливи, веднага напипаха тази Борисова мания за величие.

По-лошото обаче е, че абсолютната власт, която  Борисов установи в България, изобщо не допадаше на неговите господари. САЩ и Запада искаха на поста премиер – марионетка от рода на Плевнелиев. А не егоцентрична марионетка, която ще се вживее в ролята – „цар на българите“.

Ето защо точно нарцисизмът на Борисов сложи прът в колелата на машината за избори, наречена ГЕРБ. И понеже Вождът на ГЕРБ стана неудобен, ЦРУ и българските олигархични кланове започнаха да търсят начини да го заменят.

Говори се, че човекът, който е определен от западните господари на Борисов да извърши рокадата е импозантният депутат от ДПС Делян Пеевски. Той бил избран от ЦРУ, заради тесните си връзки с най-могъщия министър в правителството на Борисов – Владислав Горанов, който оглавява финансовото министерство.

И ако се замислим, наистина има логика в твърдението, че някой атакува нон стоп Борисов. Най-напред бяха соловите акции на Валери Симеонов, който в един момент напълно измести Борисов и действаше с размаха на премиер, а не на вицепремиер. Като слон в стъкларски магазин, Симеонов успя за отрицателно време да разбуни България. Нека си спомним, че именно по време на неговата „бурна“ деятелност се разразиха циганските побоища над невинни български граждани. И българските „бунтове“ в отговор на непредизвиканата с нищо ромска агресия.

После Симеонов се нахвърли агресивно да отменя клас прослужено време, което предизвика острата реакция на синдикатите.

След това дойде „Суджукгейт“, който разбуни отново духовете. И показа, че корупцията в ГЕРБ е придобила чудовищни размери. А българските граждани нарекоха Борисов „властелин на суджука“.

И всичко това, преди още да се минали и първите 100 дни на кабинета „Борисов 3“. Което означава, че хич няма да е за чудене, ако Борисов „изведнъж“ вдигне кръвно и бъде изпратен „с почести“ в „заслужена почивка“.

А на негово място се появи като „временно изпълняващ длъжността премиер“, приятелят на Пеевски, Владислав Горанов.

На смяна на арогантния Борисов идва още по-арогантнияГоранов. Щатите като че ли ни молят да се вдигнем на протести и да изметем всички гербаджии от властта.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!