Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия се освобождава от $$$? Плаща дълговете на Венецуела! Последната финансова инжекция е в размер на милиард $

Русия продължава да финансира изпадналата в хаос Венецуела и да плаща външните дългове на Николас Мадуро, съобщи ”Финанс”. Последната финансова инжекция е направена от "Роснефт" и е в размер на , милиард долара. Парите вече са преведени на венецуелската петролна компания, която носи 96% от валутните приходи на страната. През лятото на миналата година "Роснефт" даде по същата схема 1.5 милиарда долара на Мадуро, срещу които трябваше да получи петрол. Но и до сега тя не може да възстанови парите си, тъй като доставката от венецуелската компания покрива едва половината от сумата.

Тези финансови подаръци за режим, който доведе страната до хаос и гражданска война едва ли ще бъдат възстановени, смятат анализатори от "Райфайзенбанк". Според тях, дупката в бюджета на руската компания се е увеличила до 183 милиарда рубли и продължава да расте с колосалните 2 милиарда рубли на ден. Повечето от експертите смятат, че даването на толкова много пари на Венецуела не е икономически, а политически ход и в крайна сметка руската държава ще поеме загубите на "Роснефт".

Венецуела трябва да плати до края на годината външен дълг от порядъка на 3.5 милиарда долара, а валутните й резерви са само 3 милиарда долара. Държавната банка има и злато за около 7 милиарда долара, но неговата продажба е трудна и едва ли ще донесе добра печалба на страната. Освен това в страната има безредици, водят се сражения между войската и недоволни граждани и всеки ден има загинали хора.

http://frognews.bg/novini/rusiia-plashta-dalgovete-izpadnalata-kolaps-venetsuela.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!