Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският посланик: Сигурен съм, че Тръмп вече е запознат с казуса ”Василев”

Сигурен съм, че американският президент Доналд Тръмп вече е информиран за Цветан Василев. Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин на въпрос дали е запознал администрацията на Белия дом за възможността случая на банкера да бъде гледан по закона ”Магнитски”. По думите му обаче той не може да вземе отношение по темата, тъй като казусът е юридически.

Рубин коментира и променената политика на САЩ по отношение на издаване на зелени карти. „България не покрива изискванията за отпадане на визите”, заяви Рубин. „Ако зависеше от мен, визите щяха да отпаднат веднага. Съгласен съм, че това е важното нещо  за българите”, заяви посланик Ерик Рубин и обясни:

„Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време и особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава. Не искам да ви залъгвам, че можем да променим тези правила”.

„Честно казано, България не покрива изискванията. Най-важният критерий е хората, на които се отказва виза,  да са много малко. Трябва и да се сведат до минимум онези, които остават нелегално в САЩ, след като са взели виза. Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро, но аз и хората от посолството полагаме много усилия това да се случи”, подчерта той.

http://frognews.bg/novini/amerikanskiiat-poslanik-siguren-sam-che-tramp-veche-zapoznat-kazusa-vasilev-2017-08-08.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!