Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия и Китай закриха САЩ! Шокиращите и Сензационни Ходове на Москва и Пекин Смаяха света!

В началото на август в Шанхай бе проведена двудневна среща на високо равнище между търговските министри на страните от БРИКС.

Тази среща се проведе на фона на новите анти-руски и анти-китайски санкции, въведени от американския конгрес.

Министърът на търговията на КНР Сун Цзивен заяви, че в Шанхай правителствата на страните-членки на БРИКС ще работят за улесняване и укрепване на взаимодействието в технико-икономическата сфера, в областта на инвестициите и търговията, за защита правата на интелектуалната собственост и ще разширяват взаимодействието си в сферата на електронната търговия и в други области от взаимен интерес.

И въпреки че думите на китайския министър са предназначени за медиите, в тях много световни икономически и политически анализатори правилно забелязва едно предупреждение. Към САЩ и техните „санкции“.

Взаимодействието на страните от конгломерата БРИКС ще се разширява „…и в други области от взаимен интерес, заявява категорично китайската страна.

Ако трябва да разшифроваме тази фраза, ще кажем, чеРусия и Китай се договориха да започнат контролирано ликвидиране на господството на американския долар в света. А заедно с това и да ЗАКРИЯТ САЩ като глобална държава.

Един от най-известните американски учени и политолози Пол Крейг Робъртс казва, че е достатъчно да се замразят авоарите на стотина от най-крупните милиардери в САЩ… и войните ще спрат!!!

Но понеже Русия и Китай нямат възможността да направят това директно, те стартираха, доста успешно и доста отдавна, друга процедура, която в крайна сметка ще доведе до постепенното прекратяване на продължилата твърде дълго хегемония на американския долар. А с това и световната хегемония на САЩ.

Първото, което направи неприятно впечатление на американските политически и икономически анализатори е фактът, че Русия и Китай преди няколко години започнаха ускорено да се освобождават от натрупаните в бюджетите на страните си, американски долари. Това, само по себе си, бе изключително тревожен сигнал, който предупреждаваше, че доларът започва да губи огромните китайски и руски пазари.

След това двете свръх-държави, които янките тръгнаха толкова глупаво да унищожават като свои глобални противници, изведнъж и съвсем неочаквано за САЩ и Запада, започнаха да изкупуват злато в стотици тонове и така да увеличават своите златни запаси. Като до края на 2015 г. на 100 % замениха доларовите си спестявания със златни.

Третата крачка към детронирането на САЩ бе обявеното намерение на Пекин и Москва да изхвърлят долара в половината от общия обем на вътрешната си търговия и в срок до 2020 г. да преминат към 100-процентово разплащане в националните си валути. Тоест, само след две години Москва и Пекин ще се разплащат в своята търговия, и вътрешна, и международна, само в рамките на националните си валути.

И което е още по-болезнено за САЩ- само след две години силата на долара ще намалее  почти наполовина. Това все още не е катастрофа. Но е сериозен удар по глобалното могъщество на така или иначе сриващата се икономика на Съединените щати.

Следващата стъпка на Русия и Китай предвиждапродължаване на укрепването и стабилизирането на Международната банка за икономическо развитие на страните от БРИКС като алтернатива на Световната банка, която не е тайна, че е напълно подчинена на САЩ. По този начин Международната банка на страните от БРИКС ще финансира и проекти на държави, които са извън това обединение. И така ще ликвидира монополното в момента положение на Световната банка.

И накрая: Между Русия, Китай, Индия и другите страни на обединението БРИКС е създадена и вече действа собствена система за международно разплащане. И тази система е напълно независима от западната система за разплащане в световната търговия и международните банкови операции.

А като последен удар по хегемонията на Щатите дойде неотдавнашното изключително сериозно предупреждение  на зам. министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, че новите американски санкции ще доведат до още по-бързото и по-пълно въвеждане на създадената вече алтернативна икономическа система на страните от БРИКС. А тази система напълно изключва долара от икономическите и банкови операции на страните от БРИКС.

Така дните на „цар долар“ са вече преброени. До няколко години той ще бъде ликвидиран. А с него и световната хегемония на САЩ. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!