Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да се смееш ли, да плачеш ли?: Лиляна Павлова се хвана здраво за трите К-та или съкращението ККК! А политолозите за главите!

В доста емоционално и типично за нея необмислено изказване, министърът по европред-седателството ни Лиляна Павлова се удари в мощната гръд и заяви, че България вече има основни приоритети за предстоящото председателство  на ЕС.

Тези приоритети тя определи като  трите К-та! А те са  „консенсус, конкурентоспособност и кохезия”.

От една страна малка България не може да даде личен пример с нито една от тези думи. Понеже нито има консенсус в политиката ни, а само дрязги и мощни шутове под кръста, нито конкуретноспособност, тъй като почти нищо не произвеждаме, съответно няма как и да се конкурираме, а за кохезия /защо ли не го кажат по-просто – приобщаване на малцинствата и грижа за бедните и слабите/ и дума не може да става у нас.

Във фантазиите на Принцесата на асфалта, бедната и раздирана от противоречия европейска робиня България, ще учи ЕС на политическо и социално поведение. Да се смееш ли, да плачеш ли, или

да се запиташ от коя маркова чанта Павлова извади гръмките слова. И защо не си ги напъха обратно там, докато не сме станали за резил.

И изобщо не се ли сети, че трите К-та, или съкращението ККК има съвсем друго значение в цял свят и носи посланието на най-жестокото расистко движение в САЩ Ку Клукс  Клан? Навсякъде  трите К се свързват с  расизма.  Напишете ги в  в Google и ще видите резултата.  Това можеше да направи и Павлова, преди да се изцепи, но нашите политици са със самочувствие, всичко знаят, всичко могат, дрънкат като ритнати консервени кутии и се дънят пред цяла Европа.

Новоизлюпената евроминистърка трябваше да се порови тук там, за да не се излага. Защото следващото значение на ККК  е популярно като теорията за ролята  на жената в  немското бюргество  „Kinder, Kuche, Kirche“ Макар и наричащи себе си  свободни граждани, бюргерите са смятали, че мястото на жените е в къщата при децата, в кухнята и в църквата. На друга дейност те не са способни. И обществото не очаква нищо друго от тях.

Е, да но нашите жени са министърки. При това положение  и тези три К губят смисъла си, изречени  точно от устата на Лилито.

Излиза, че Борисов е назначил в министерството известна партийна внучка  с ограничена обща култура, която не знае какво говори, но се тупа в гърдите и тръби на какво ще научим Европа. Съветниците й са  на същото ниво, щом позволиха този гаф.

Изобщо председателството ни ще е гаф след гаф, като се почне със скандалите с НДК и се продължи с министерските изцепки. Да не говорим за тези на Борисов, който ден след ден се дъни и днес целува Ердоган, утре Меркел, а на третия се хвали, че всичко у нас е по мед и масло и ще изнасяме газ за Европа, купувайки го преди това от САЩ…А накрая решава и кризата в Близкия Изток по…телефона.

На фона на цялата тази трагикомедия ЕС мълчи.

Все някак ще изтърпи нашето председателство. Защото в знак на „благодарност“, че са ни дали една куха и ненужна титла, след това ще започнат да ни мачкат още повече. Ще ни глобяват, ще ни внасят боклуците си и специално за нас ще отворят трета писта.

Където реално ни е мястото.

С тази икономика, този стандарт на живот и тези заплати не сме и за втората писта.

Но важното е да сме в играта.

И Лилито и Бойко да са щастливи.

Останалите кучета ги яли.

Обаче пък европейски кучета!

Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!