Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посолството на САЩ в Москва започна да изпълнява разпорежданията на Кремъл! Маккейн с пяна на уста: Русия ще си плати!

САЩ започнаха да изнасят имуществото си от дипломатически имот до Москва, което е първият признак за изпълнението на наложените от Кремъл рестрикции за намаляване на американското дипломатическо присъствие в Русия в отговор на новите санкции на Вашингтон, информира Ройтерс.
По-рано Ройтерс съобщи, че руските власти не са разрешили на посолството на САЩ да прибере работите си от вила до столицата, използвана от дипломатическия персонал за развлечение и отдих.

 Руското правителство не ни пуска във вилата, оплака се американското посолство.
Президентът на Русия Владимир Путин нареди САЩ да намалят дипломатическия персонал в Руската федерация с около 60% до 1 септември. Москва обяви, че ще изземе склад и вила, наети от американското посолство. Мерките са отговор на приетите миналата седмица санкции от Конгреса.
Днес хамали започнаха да разглобяват и да изнасят оборудване за игра и барбекю в наетата от САЩ вила до Москва, обявиха журналисти на Ройтерс.

Вилата се използваше от американски дипломатически служители през уикенда и за мероприятия със студенти, журналисти и други дипломати.
Хамалите обявиха, че са пристигнали около 07,00 часа местно време. Те започнаха да изнасят мебели, включително легла и лампи, натоварвайки ги на бели микробуси преди да напуснат вилата три часа по-късно.
Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков обяви, че американският персонал трябва да напусне вилата и склада до днес на обяд. Рябков и Кремъл подчертаха, че никой не е попречил на американските служители да посетят двата обекта.
Източник в посолството на САЩ заяви, че служителите се чувстват подтиснати във връзка с решението на Кремъл.
„Настроението в офиса е много песимистично. Просто всеки се разтакава или търси нова работа в сайтовете за работа„, поясни източникът.
Според данни на Държавния департамент от 2013 г., цитирани от „Ню Йорк таймс“, в посолството на САЩ в Москва и в трите консулства в страната са наети 934 „местни служители“ от 1 279 дипломатически персонал. Путин нареди САЩ да съкратят мисията си със 755 души.

Американският сенатор Джон Маккейн заяви, че Русия ще си плати заради „атаките към американската демокрация“, съобщи агенция ТАСС.
Думите му идват на фона на наложените санкции на Вашингтон към Москва и ответните мерки, които взе Кремъл срещу дипломатическите представители на САЩ.
Руският президент Владимир Путин обяви, че 755 американски дипломати, работещи в Русия, трябва да напуснат страната. Руското външно министерство посочи, че запазва правото си да наложи допълнителни мерки.
По отношение на санкциите на САЩ срещу Русия, сенатор Джон Маккейн заяви, че Русия трябва да бъдат санкционирани заради действията си през последните години. „Русия анексира Крим, заплаши НАТО и атакува устоите на американската демокрация с кибер удари и информационна кампания“, посочи сенаторът.
Нюз БГ, Факти БГ
https://news.bg/world/posolstvoto-na-sasht-v-moskva-zapochna-da-izpalnyava-razporezhdaniyata-na-kremal.html 

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!