„Кой иска да стане травестит?“ Един час с травестит: нови форми на детско образование с евроатлантически ценности! ВИДЕО

Травеститът се готви да тръгва за работа: бръсне се, слага си обилен грим, перука и женски дрехи, обува високи токчета и тръгва за работа…
Но не да танцува в гей-клуб, а да чете книги на деца в градската библиотека.
Drag queen story hour – така се нарича тази крайно популярна сред родителите в Ню Йорк инициатива на градските власти. Drag queen от английски език се превежда като „мъж, облечен в женски дрехи“, „травестит“.
Практиката на публичните четения е много разпространена в Америка. Да си спомним къде застигна Джордж Буш-старши новината за терористичните актове на 11 септември 2001 г. Той четеше на ученици от долни класове. В публичните четения участват телевизионни и кинозвезди, жени на политици, филантропи. Но никога преди с тази инициатива в пуританска Америка не се е занимавал травестит.
В библиотеката в Бруклин детското шоу с травестит вече една година се ползва с голяма популярност.
„Това е чудесно… – казва сътрудничката в библиотеката Кет Севидж – Това повдига важни въпроси за неопределеността, приемането на самия себе си…“ ВИЖ ВИДЕОТО:

„Ужасно е, но досега има хора, които смятат хомосексуалистите за грешници, зли и негодни хора – казва травеститът, който се нарича Lil’ Miss Hot Mess – в превод „Малката Мис Неряха“.

Освен четения Мис Неряха пее с децата една от най-популярните англоезични детски песни, като я преиначава: „Бедрата на травеститите са полюляват вляво и вдясно, вляво и вдясно…“ В оригинала тази песен е за автобус – The Wheels of the Bus. Но сега в Бруклин я пеят в другия смисъл. Родителите подпяват и след шоуто изразяват възторга си: „Прекрасно, такава енергия!“

„Кой иска да стане травестит, като порасте?“ – пита извращенецът. Децата вдигат ръце.

Какво е това?

Съзнателно самоубийство с толерантност?

Америка, както и преди, остава крайно пуританска страна, но бохемният Ню Йорк се различава от онази, едноетажна, фермерска Америка, която гласува за Тръмп.

 Издателство „Распер“

БУЛТАЙМС/onovini.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни