Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски сайт гръмна: България моли Русия да ремонтира нейните МиГ-ове! Каракачанов вече провел преговори с корпорацията!

България очевидно се е насочила не към покупка на нови военни самолети, а към ремонт на старите си МиГ-ове, съобщи ”Газета”.
Според руския сайт, военният министър Красимир Каракачанов вече е провел преговори с шефовете на руската корпорация „МиГ“ и е помолил да му бъде дадена оценка на основен ремонт на изтребител МиГ 29. Засега информация за подобни контакти от българска страна обаче липсват.
България разполага с 15 изтребители от този тип и 14 самолета Су-25.
Според експерти, ремонт от този тип на МиГ 29 струва почти толкова, колкото нов самолет. Разбира се, ако няма политическа цена, дадена специално за София от Русия. Досега българските военни самолети бяха обслужвани по договор от руската корпорация, но този договор изтече през 2015 година.

Тогавашният министър на отбраната Николай Ненчев потърси Полша за ремонт на самолетите и обяви, че поляците са дали оферта със 600 000 евро по-ниска за всеки самолет, отколкото руснаците. Но това така и не се случи.
България е член на НАТО от 2004 година, но е единствената страна в Алианса, която има само  руски военни самолети.Какво ще реши правителството на Борисов за военната авиация, предстои да видим.
Фрогнюз
http://frognews.bg/novini/ruski-sait-gramna-balgariia-moli-rusiia-remontira-neinite-mig-ove.html

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!