Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов и Пеевски ЗАГРАБИХА най-апетитната държавна хапка! Вижте ексклузивните подробности на тъмната афера!

В поредица от статии екипът на Skandalno.net запозна българската общественост със задкулисните тъмни далавери на Борисов.

Нека припомним, че един от най-известните френски разследващи журналисти Тиери Мейсън нарече Борисов „шеф на мафиотски BG картел за износ на наркотици и оръжие. И още тогава стана ясно, че България, без противодействието на правителството и неговия министър-председател, са изнасяли оръжие и наркотици за джихадистите от Ислямска държава. Това разкри и американското издание BuzzFeed News.

После водещи немски медии гръмнаха с новината, че българският премиер снабдява джихадистите от Ислямска държава, които преминават през България с…истински български паспорти и други документи. И по този начин, ислямистите вършеят необезпокоявани по цяла Европа.

Накрая и председателят на парламентарно представената партия „Воля“, Веселин Марешки изплака, че Борисов управлява страната с мафиотски схеми. И че Марешки се страхува за живота си, понеже разкривал тези схеми.

Наскоро стана ясно, че кабинетът Борисов 3 е забъркан в и друга афера. Правителствена комисия отнема лиценза за търговия с оръжие на фирма „Емко“, която е най-голямата в този бранш. Отнемането на лиценза станало под прякото ръководство на Красимир Каракачанов, който е вицепремиер и министър на отбраната.

Никой не знаеше защо преди последните извънредни парламентарни избори Каракачанов се натискаше толкова много да става министър на отбраната. А то си имала крушка опашка.

Министерството му е трябвало, за да се разпорежда с най-апетитната останала държавна хапка – предприятията от военно-промишления комплекс.

Но Каракачанов явно не се е сетил, че не е само той желаещият да налапа българския ВПК. Има хора, много по-нависоко от него във властта, които също отдавна лелеят мечти да заграбят оръжейната индустрия в нашата страна.

Така се стига до нареждането фирма „Емко“ да бъде отстранена от бизнеса. Това става факт, когато комисията по отбранителна индустрия, начело с Красимир Каракачанов, Емил Караниколов, министър на икономиката и Аню Ангелов, бивш военен министър и настоящ съветник на Бойко Борисов, буквално разпореждат на членовете на комисията да отнемат лиценза на досега действащата фирма.

И не щеш ли, изведнъж на терена на военно-промишления комплекс се появява нов играч. Някоя си фирма Viafot Limited, за която никой нищо не е чувал до този момент. Но, въпросната фирма изведнъж става основен играч във военно-промишления комплекс. Слухове свързват тази фирма с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Дали появата на тази фирма в българското оръжейно бизнес пространство може да се свърже с някакви протекции от страна на Бойко Борисов, засега можем само да гадаем. Но едно е ясно. Някой много нависоко в йерархията на правителството осигурява зелена улица на въпросната офшорка, която има за цел да превземе предприятията от българския военно-промишлен комплекс.

В бизнес средите дори битува мнението, че сценарият „Суджук гейт“ е задействан, за да се отвлече вниманието на хората от пуснатия в ход процес на заграбване на ВПК.

Но въпросът е защо „патриотите“ в лицето на военния министър Каракачанов и икономическия министър Караниколов се забъркват в тази афера. И се опитват да предоставят едва ли не ексклузивни права на някаква офшорна фирма с неизвестен произход и неизвестни собственици, да се разпорежда с все още мощния български военно-промишлен комплекс?

В това отношение слуховете твърдят, че двамата министри-„патриоти“ имат стари партийни прегрешения около финансирането на партиите им, заради които могат да им бъдат заведени наказателни дела. В добавка към това се смята, че и на двамата са им предложени тлъсти комисионни, които бързо са пречупили желанието им да защитават държавното имущество. Защото знаем, че едно от основните искания в предизборната програма на патриотите е държавните предприятия да останат държавни и държавата да ги стопанисва. А онези, които вече са разпродадени, да се върнат на държавата с легални икономически средства.

Само че предизборните обещания са едно, а осъществяването им на практика – съвсем друго нещо.

И май остава да се питаме защо ръководствата на партиите в коалицията на „Обединените патриоти“ не се опитват да вкарат в правия път своите членове, които явно не изпълняват предизборната програма на патриотичните формации?

Въпроси без отговор. Или с един отговор – корупция, облечена във власт?!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!