Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германската полиция арестува “високопоставени политици“ при удар на педофилски кръг

Германски прокурори заявиха в четвъртък, че са затворили голяма платформа, използвана от „елитни педофили“ за организиране на сексуални злоупотреби с деца, арестувайки нейния заподозрян лидер и старши членове на „педофилската общност“ в Германия и чужбина.

Според полицията, арестите включват „високопоставени политици“, както и артисти, white-collar специалисти и високопоставени духовни членове.

Ударът, наречен „Операция Елизиум“, бе стартиран в навечерието на Г-20 в Хамбург, хвърляйки световната среща на върха в безпорядък, след като ключови членове на най-малко две европейски делегации бяха задържани от полицията.

„Елитната педофилска общност, оперираща чрез платформа в Dark Web, известен като „Elysium“ се използва за глобален обмен на детска порнография от нейните членове и организира срещи за сексуално малтретиране на деца“, заявиха прокурорите в изявление в Западния край (Westend) на Франкфурт.

PressTV съобщава, че общността е имала 87 000 активни членове, които „търгували с изображения и видеоклипове с особено сериозна сексуална злоупотреба с деца, включително бебета, и изображения със сексуално насилие над деца“.

След месеци на разследване властите арестуваха 39-годишен мъж от квартал Лимбург-Уайлбург, заподозрян като администратор на педофилския «уебсайт».

Той е подложен на разпит в ареста, тъй като полицията се опитва да получи имената и личните данни на всичките 87 000 членове на онлайн- общността.

В изявлението не се посочва колко души са били арестувани, като се уточнява, че повече подробности по случая ще бъдат представени на пресконференция в петък.

Агенция France-Press съобщава:
„Смята се, че заподозреният е отговорен за създаването на техническата инфраструктура на платформата като администратор“, заявиха прокурорите, като добавиха, че са намерили сървъра, използван за съхраняване на данните на сайта в т.нар. Тъмен нет (Darknet) при претърсването на апартамента му.

Сайтовете като този в Darknet, открит в случая, са невидими за повечето интернет потребители и могат да бъдат достъпни само чрез използване на технология за шифроване. Редовно се използват от престъпници за търговия с наркотици и оръжия.

Следователите са идентифицирали други администратори и членове на пръстена и някои от тях са били арестувани, най-вече в Германия и Австрия.

Сред тях са хора, обвинени в сериозно сексуално насилие над деца, се казва в изявлението.

http://bultimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!