Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безобразие! Само 50 души от НСО, ДАНС и частни гардове вардят скъпоценния Пеевски, а президента Тръмп цели 25 души

Над 50 служители на НСО и ДАНС, плюс частни охранители вардят едрокалибрения депутат от ДПС Делян Пеевски в момента. Доскоро те били „само” 40, но след срещите му с представители на руската ВТБ в Катар, спешно били добавени още десетина телохранители.

Трима от тях са офицери от Националната служба за охрана. Те формално били на подчинение на своя шеф Ангел Антонов, но реално ги командвал Марио, шофьорът на турбо-олигархът. Именно той разпореждал смените и броя на служителите, които трябвало да „покриват” местата за срещи и банкети на Пеевски. Изискал от НСО и техните харектиристики, за да ги одобри или отхвърли босът му.

Специално пред х-л „Берлин” била дислоцирана и „цивилна” кола с двама служители на ДАНС. Те се въртели на смени и следяли за движението в района денонощно. Това съобщиха за Фрог нюз възмутени агенти. Според тях разпореждането за висенето в Бояна издал зам.-шефът на ДАНС и личен приятел на Пеевски Недялко Недялков. Същият, който бе замесен – заедно с бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев – в мракобесната разработка „Галерия”, по която бяха следени и подслушвани месеци наред журналисти и политици.

Само частните гардове на Д.П., както фигурира Пеевски в тефтерче за отпускане на многомилионни кредити от КТБ, стрували около 200 000 евро на месец. В сметката влизала и охраната на къщи, имоти и офиси на милионера, теглил стотици милиони чрез фирми от КТБ. Данъкоплатците пък плащали от джоба си половин милион на година за безопасността на олигарха.

По изчисления на сайта „Гласове” само за издръжката на тридесетината служители на НСО държавата харчи 439 000 лева. Извън тази сума били разходите за бензин и поддръжка на луксозните автомобили (сакън, да не им се развият болтовете…), които денонощно са на разположение на депутата. Отделно са разходите по техническото обезпечение и поддръжката на видеокамерите около х-л „Берлин” в столичния квартал Бояна, където депутатът привиква полиитци, министри и магистрати за указания.
Личната охрана на Пеевски включва три екипа от по четирима души, които осигуряват денонощна закрила на бизнесмена, както и на актуалната фаворитка до него в момента. Тяхната годишна издръжка – заплатите им, облекло и екипировка, – възлиза на близо 300 000 лева.

За постовата охрана в х-л „Берлин”, която се състои общо от 8 души, които също работят на смени, държавата харчи 102 000 лева годишно.

Колко се изръсва ДАНС за двойките агенти, които се сменят пред хотела – не е ясно. Според нашите източници, най-често те били мъж и жена, за да не се набиват на очи и да приличат на любовна двойка.

Преди време бившият военен министър Бойко Ноев призова президентът Румен Радев да разпореди ревизия в НСО. Целта е да се установи дали има разхищения и закононарушения, за каквито са налице достатъчно съмнения. Според него българите имат право да знаят как се харчат 40 млн лева държавна пара. Гражданите имат право да знаят също, какво налага Пеевски да е най-охраняваната личност в страната.
Дори сърдечният приятел на депутата, съпартиецът му Йордан Цонев, заявява по повод общественото възмущение: „Аз се изненадвам, че Делян е приел да има охрана. Просто той си има своя, частна”. Казва го пред пеевскоборисовопреклонния сайт „Блиц”. След това обаче допълва, че щом държавата е преценила, че трябва да пази другарят му – значи трябва.

За сравнение може да послужи дори американският президент Доналд Тръмп. Шефът на охраната му Кит Шилър споделя, че тя се състои от специално обучени агенти, повечето от които са от извоювала си легендарно име част „Морски котки”. Личната охрана на Тръмп не превишава 25-30 души, част от които са „цивилни” и се смесват с хората наоколо.

Легендарният шеф на руските служители от Националната охрана Евгений Муров е разполагал около 30 до 40 човека, за да осигури безопасността на Владимир Путин. Точният брой никой не знае. Наследникът му Дмитрий Кочнев дори намалил броя на хората. Например по време на 9-майския поход „Безсмъртния полк” личната охрана на Путин е от 16 души. Вероятно още десетина са били сред тълпата.

Запознати твърдят, че едрокалибреният български мултимилиардер поискал в началото на лятото охраната му да се допълни с още хора и да се осигурят допълнително противокуршумни плочи, щитове, чанти и защитни одеяла. Това станало след като Марио му прочел от интернет през юни, че канадски снайперист гръмнал терорист от 3500 метра. Изстрелът бил произведен с американска пушка „МакМилън ТАК-50”. Тя е 50-ти калибър (12,7 мм).

Британски снайперисти пък няколко пъти удряли джихадисти от разстояние 3-3,2 км. В МИ-6 ги наричали „екзекуторите”.

Според livejournal.com хонорарът за „отстраняване” на политик или известен в обществото човек това лято е между 250 – 300 хиляди долара. Това е за средна категория „елитна персона”. Истинските професионалисти наемни убийци струват поне двойно. Тройна става цената, когато мишената е особено и скандално известна, с многобройна охрана.

Делян Пеевски обаче няма от какво да се притеснява, тъй като е „бизнесменът с най-прозрачен и чист бизнес в България”, както твърди аркадашът му Йордан Цонев.
Прокуратурата също призна, че раздухваното от нея убийство срещу Пеевски уж готвено от банкера Цветан Василев е пълна заблуда. И тримата задържани по подозрения за участие в заговора бяха пуснати от съда поради липса на каквото й да било доказателство. Главният прокурор Сотир Цацаров дори бе принуден да се извини за нелепата ситуация. Ситуацията обаче бе използвана, за да се всее паника сред вложителите в КТБ и те да се наредят на опашка пред клоновете на банката. По този начин се инсценира кризата с КТБ.

Неверен и абсурден се оказа и анонимният сигнал до МВР, че политикът Касим Дал, съосновател на ДПС, е замислял покушение срещу Пеевски и Лютви Местан. Дал бил подслушван и следен месеци наред, но накрая се оказало, че всичко е пълна измислица. Охраната на Местан бе свалена, но не и на Пеевски. Дори бе подсилена с нови хора и техника, издържани от данъкоплатеца. Цяло лято, докато не работи парламента, който Пеевски почти не посещава, охраната му ще бъде командирована заради пътуванията му в чужбина, ще плащаме техните дневни и престои в хотели и изхранване в луксозни ресторанти. Това са стотици хиляди евро и долари. В същото време Борисов и синдикатите продължават да спорят за смешната надбавка „прослужено време“ на българите…

Нито премиерът, нито президентът обаче предприемат нещо, за да се премахне абсурдното вардене на Пеевски, плащано от всички българи.

Дамян Иванов, Фрог нюз 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!