Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Калев: България – превърнахме я в утайник, там където нищо няма шанс да вирее освен някакви амеби и лишеи

„Утайника“
Не знам дали сте обръщали внимание в какво и как превърнахме България, ние хората с нашето търпение и нашето мълчание, но ще ви кажа:
– Превърнахме я в утайник, там където нищо няма шанс да вирее освен някакви амеби и лишеи.
И покрай утайника наредихме едни чужди пазванти, да ни казват, как в утайника е много хубаво и ние не разбираме от Утайници.
Вече почти двадесет и осем години утайника поглъща, надеждата и тук там, някой който го поглъща тинята надава сериозен вик и дотам.
Да ви изброя ли виковете за помощ на полицаи, лекари, учители, шофьори, работници, казанджии, и т.н.
Да ви изброя ли и кой щеше да ги спасява от утайника и как не само че не ги спаси, а погазвайки в тинята през годините направи мътилката още по страшна, и размести тинята за да поглъща и още и още от викащите.
Да ви припомня ли, че има и около 2.5 милиона българи, успяли да се спасят от Утайника и някак си се устроиха в чужбина, и мечтаят от далече да променим Утайника и го направим красиво езерце.
Утайника мирише, на лошо. Утайника роди Болести. Минавайки покрай него предпочиташ да присвиваш очите и запушваш нос и спираш дори да дишаш, сега се замислете:
– Как живеем в Утайника?!

Повече от четвърт век утайката в утайника изплува най – отгоре, защото такъв е закона на физиката, мазните и хлъзгави неща винаги в утайника плуват отгоре, а малко по тежките остават от долу.
Нали сега разбирате, защо хора с глави като шамандури, без визия, без знания, без ценз дори застанаха начело на Утайника и дори ни манипулират, че живеем добре, докато те си плуват отгоре – мазни и празни.
Помните ли, когато празните Обещаваха на цялата нация Просперитет? Помните ли когато мазните обещаваха Икономика?
Защото, такива като мен помнят и не забравят.
И се надявам да сте ме разбрали добре, какво исках да кажа с “ Утайника“ по горе, защото след някоя и друга година ще приключим и с утайника, просто ще изчезнем като нация – ще потънем завинаги на дъното, а празните и мазните някой ще ги изгребе от най – отгоре и ще ги прати някъде другаде, за да им даде шанс не да се поправят, а за да отровят някое друго общество. А нас в утайника ще ни зарият с пръст или бетон и ще ни приключат, защото утайниците никой не ги обича, никой не ги харесва. Те смърдят и оставят лоши спомени. Особено както разбрахте най – смърдящи и с най – лоша визия са онези Празните и Мазните, най – отгоре..

Автор: Атанас Калев

http://www.gudelnews.com/2017/07/blog-post_499.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!