Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! Държавата Стартира АКЦИЯ ПО ИЗЗЕМВАНЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ!

От няколко седмици икономисти започнаха да ни съветват от телевизионния екран как да управляваме парите си и как да печелим. Тръгна една масирана кампанийна атака, чиято цел е да бъдат прибрани парите на хората, които сега са спестени по банките. Цялата статия прочети по-долу:

Супер позитивна финансова новина!  Обаче за абдали…

„Родените преди 1978 година българи може внезапно да забогатеят! Трябва само да проверят боновите си книжки от масовата приватизация и току виж се оказали с много пари в джоба“ – каза с бодър и добре школован гласец щатния икономически лъжец на праветилството на ГЕРБ Делян Добрев. А придворните медии изреваха: Осанна!

Тази хора трябва да отидат на място и да видят движението в боновите си книжки, за да разберат дали им носят някакви доходи, изчурулика бившият министър, а сега  председател на парламентарната комисия по енергетика и член на комисията по икономическа политика и туризъм Д. Добрев.

По негови данни в момента България има около 2,5 млн. души, които притежават акции от масовата приватизация, обаче не знаят в коя компания са и изобщо не проверяват дали им носят доходност.

„Много хора по време на масовата приватизация получиха бонови книжки с по 25 000 лева в тях и ги дадоха във фондове. Част от фондовете се оказаха пирамиди, призна срамежливо Добрев, но много други носят добри доходи“.

Кои са тези други фондове, бе господин Добрев? Бихте ли ги изброили поименно? Та да се ориентират неосъзнатите бонови „богаташи“ в България?

Защо в меденото си изказване не уточнихте, че масовата приватизация не беше нищо друго, освен едно масово прибиране на пари от народа. Защото ние помним, че тези книжки не се раздаваха, а се продаваха по 1 500 лева едната. И хората се подлъгаха и дадоха последните си пари, за да получат парче хартия! Което по-късно стана ясно, че и за тоалетната не става, защото беше доста грапаво?

И кого лъжете сега? Новите балъци, или пенсионерите?

От няколко седмици икономисти започнаха да ни съветват от телевизионния екран как да управляваме парите си и как да печелим. Тръгна една масирана кампанийна атака, чиято цел е да бъдат прибрани парите на хората, които сега са спестени по банките. Като съветът-опорна точка е да се инвестират в български фирми или в държавни ценни книжа, които щели да им донесат висока доходност.

Какви печеливши фирми, като в България икономика отдавна няма. И българинът изобщо вече не вярва в бизнесмените? Ще приберат последните им стотинки, после ще преименуват дружеството, старото ще фалира, а хората да се оплакват на арменския поп!

Какви държавни ценни книжа, като вече е под съмнение дали има държава изобщо?

Вярно е, че хората държат спестяванията си в банките и не печелят никакви лихви. Но поне са сигурни, че банките няма да им ги откраднат.

След като взеха всевъзможни заеми от Световната и Европейската банка, сега управляващите от ГЕРБ са решили да вземат заем от собствения си народ. Да приберат спестяванията му с обещанията за висока доходност. Затова е тази кампания, целяща да подкокороса българите да инвестират спестяванията си в държавата.

Това целят и безбройните интервюта по телевизията и дрънканиците на Делян Добрев. А в спеставанията на хората има много пари. Защо да ги дават бабите на телефонни измамници, когато направо могат да ги подарят на държавата? Като боновите книжки преди време!

Но българите не вярват на политици.

Особено на  ГЕРБ. Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!