Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Македонци на протест, не искат приятелство с България

Призовават премиера да не подписва договор с България

Призоваваме министър-председателя Зоран Заев да не подписва срамния договор с България, в който не се споменават македонският народ и македонският език. Това се казва в изявление на сдружението „Блаже Коневски“, членове на което и днес се събраха на протест пред сградата на Македонската академия на науките и изкуствата (МАНИ) в Скопие, пише електронното издание „Курир“.

„Господин Заев, 72 години имаме кодифициран език, също толкова години се борим за нашето малцинство в България, нима ще се откажем от нашите братя и сестри в Пиринска Македония? Нима ние ще им кажем, че са българи? Нямаме разбиране за премиера Заев, който очевидно връща бивши дългове, но чии дългове връщате Вие, господа учени? Ако Заев дължи на тези, които го поставиха на власт, вие имате дълг към македонския народ“, отбеляза Любомир Симковски.


От сдружението подчертаха, че правителството трябва да се откаже от идолопоклонничеството и да застане зад македонския народ, защото в противен случай - „ще бъдете прокълнати и от народа и от първия председател на МАНИ Блаже Коневски“.
„Ако Зоран Заев е готов да се унижава и Вие ли, учени, ще се унижавате? Ако Заев е готов да превие гръбначния стълб, означава ли това, че и Вие, учени, ще направите същота? Ако сте готови да направите това, то ние не сме“, увери Семковски.
Той допълни, че Македония ще влезе в ЕС и НАТО Македония достойно и в изправено положение, а не засрамена и унижена. 

http://www.faktor.bg/bg/articles/makedontsi-na-protest-ne-iskat-priyatelstvo-s-balgariya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!