Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Славов: КС трябва да отхвърли искането на Радев за СЕТА

Ако Радев е искал реално да изпълни предизборните си обещания е трябвало да задейства друга конституционна процедура. Това обаче означава пряко противопоставяне на ЕС, смята юристът

"Конституционният съд не трябва да се използва за политически цели. Затова трябва да отхвърли искането на президента Румен Радев за тълкуване на Конституцията отновно СЕТА", заяви пред ТВ Европа преподавателят по конституционно право Атанас Славов.

"Аз считам, че ако КС е последователен в своята практика до този момент, не трябва да допусне делото за разглеждане по същество, поради простата причина, че разпоредбите, чието тълкуване се иска, не пораждат спорове в практиката", коментира той.

"В предизборната си кампания Румен Радев нападаше търговското споразумение между ЕС и Канада – СЕТА. Със сезирането на КС за споразумението, той напрактика се опитва да се представи в добра светлина пред избирателите си.

Бих казал, че тук имаме една двойна игра. За вътрешна политическа употреба, за да удовлетвори исканията на своя електорат, той казва "давам СЕТА на КС", но по същество това искане не може да блокира ратификацията на СЕТА", смята юристът.

"Ако Радев е искал реално да изпълни предизборните си обещания е трябвало да задейства друга конституционна процедура. Това обаче означава пряко противопоставяне на ЕС. Това обаче е опасна, политически опасна територия. -Защо? -Защото първо ЕП вече е ратифицирал СЕТА. Второ се очаква всички европейски държави да ратифицират СЕТА без проблеми и трето, има споразумение на ниво Европейски съвет, на нивото на държавните и политическите лидери от страните в ЕС, че СЕТА ще бъде ратифицирана", заяви той.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/atanas-slavov-ks-tryabva-da-othvarli-iskaneto-na-radev-za-seta

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!