Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Небето на Балтика вече е защитено от руските ракети

Преди 10 дни Литва прие американска батарея с ракети „Пейтриът“ с далечен обсег на действие, които покриват цялото небе на региона, защитавайки го от потенциални руски ракетни атаки.

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Новите модерни системи за противоракетна отбрана „Пейтриът“ на САЩ влязоха в действие на първото за сезона голямо военно учение на НАТО в Балтика.

Преди 10 дни Литва прие американска батарея с ракети „Пейтриът“ с далечен обсег на действие, които покриват цялото небе на региона, защитавайки го от потенциални руски ракетни атаки.

Системите са дислоцирани във военновъздушната база „Сиаулиай“ в северната част на страната. Те са включени в ученията „Тобрук Легаси“ – отговор на предстоящите големи военни игри на Русия „Запад 2017“.

Алиансът се опасява, че по време на тези маневри Русия ще струпа над 100 000 войници по границите с Полша и трите балтийски държави – Литва, Латвия и Естония.

„Ще приемем с радост ракетите „Пейтриът“, когато окончателно бъде взето такова решение. Тъй като те имат много далечен обхват, няма значение къде са разположени – в балтийските държави или в Полша.

Важна е скоростта на отговор на всяка въздушна заплаха. Наистина е целесъобразно да имаме такова въоръжение в Балтийския регион. То ни дава по-голяма сигурност“, заяви Далия Грибаускайте, президент на Литва:.

Трите балтийски републики имат само противоракетни системи с малък обсег на действие и голяма част от небето им остава незащитена в случай на враждебни действия от съседна Русия.

След руската анексия на украинския полуостров Крим тази слабост на Литва, Латвия и Естония се превърна в очевиден проблем, коментира Ройтерс.

Литовският министър на отбраната Раймондас Кароблис заяви, че присъствието на ракети „Пейтриът“ в страната му е сигурен знак, че те бъдат тук, когато наистина възникне нужда от тях.

Миналата седмица Полша заяви, че ще купи от САЩ осем противоракетни системи „Пейтриът“ до края на тази година. Стойността на сделката е 7.6 милиарда долара.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/nebeto-na-baltika-veche-e-zashtiteno-ot-ruskite-raketi 

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Рокфелер: Мир между САЩ и Русия никога няма да има. Третата световна война е неизбежна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!