Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Работодателите обявиха война: Синдикатите са вредни за държавата! Възпитаваме търтеи!

„Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават“. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев на съвместна пресконференция с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), предаде БГНЕС.
 
Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас „прослужено време“. Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Симеонов, който подкрепи идеята им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в основната работна заплата.
 
Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават, заяви председателят на БСК.

От своя страна председателят на КРИБ Кирил Домусчиев направи остро изказване по адрес на синдикатите в страната. Според него в последните години България се е превърнала в синдикална република. Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви.

„Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот“, каза Домусчиев.
БГНЕС, Епицентър 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!