Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българомразец от Скопие уредил родата си с българско гражданство

Борбата срещу подписването на договора за добросъседство и приятелство с България става все по-безкомпромисна и в нея партията на Никола Груевски не подбира подходи и средства. Тази вечер в телевизия "Алфа" ще гостува доскорошният директор на Държавния архив на Македония и издател на "Пулс 24", Филип Петровски, който трябва да отговори на въпросите какво печели и какво губи Македония от договора с България, чия е Македония и чие е Илинденското въстание и как Зоран Заев само за шест месеца успя да приеме платформата от Тирана, да предложи вариант за промяна на името в спора с Гърция и да се съгласи на обща история с България, пише „Фокус“.

Кой обаче е близкият до фамилията на Груевски Филип Петровски? По произход той е от Куманово, но интресен е фактът, че едно от остриетата на антибългаризма в Скопие е вече е успял да снабди най-близките си с български паспорти.

Бащата на активният борци срещу българо-македонските отношения Тихомир Петровски притежава български паспорт от 2011 г., майка му Маринела Петровска е получила паспорт през 2006 г., а брат му Марко Петровски - през 2015 г.

В подобен скандален казус се намират по-голямата част от ръководството на ВМРО-ДПМНЕ както на централно, така и на регионално ниво, парламентарната група на партията, както и част от бившите министри в различните кабинети на Никола Груевски, акцентира „Фокус“. Въпросът е обаче, защо София дава българско гражданство и достъп до правата на гражданин на ЕС на лица, проповядващи омраза към България?

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/balgaromrazets-ot-skopie-uredil-rodata-si-s-balgarsko-grazhdanstvo 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!