Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не мутрите и политицитe, а Васко Паяка се оказа проблемът на Черноморието

В „Даляна“ се предлага най-вкусната чорба и пържена риба, но това пречи на някого



Евгений Михайлов*

Утре ще бутат рибарския клуб "Даляна" на Васко Паяка в Резово. Има заповед, за това. 
Васко е рибар и от 20 години е на това място. Там са и такъмите му за даляна. Там е и лодката му. Родната му къща е на сто метра от Рибарския клуб, в който през годините са гостували, артисти, писатели, политици, депутати, министри, журналисти, колеги рибари, приятели.
През годините е можел многократно да узакони, а дори и да придобие това парче земя, защото има хиляди свидетели, че повече от 10 години го владее, обрабтва и облагородява. Не го е направил. Не е направил и опит дори. Никога не е мислил, че пречи някому та да му се налага да използва юридически хитрини. 
По тези работи е съседът му, Йордан Цонев( Данчо Ментата), който се се сдобил с десетки декари и то все край морето - на първа линия. Тъстът му от години къса билетчета за стотици хиляди левове от желаещите да стигнат до плажа на Силистар. Законно!!! 
Наскоро Резово е посетено и от вицепремиера Валери Симеонов. От скъпите заведения в района му се били оплакали, че Паяка с рибената чорба (най-вкусната) и пържената риба (каквато се улови в мрежите) им подбивал цените и им отлконявал клиентите. Странен плач срещу клубче, което не предлага на гостите си нищо друго, освен чорба и пържена на тиган риба-асорти, но супер вкусни.

Но Валери Симеонов, нали е и бизнесмен, разбира ги тези работи. Та нали в неговия хотел до границата отсядат командированите военни и полицаи. Бизнесът си е бизнес!

И държавнически трябва да се реши проблемът

А проблемът на южното Черномерие се оказа паянтовият дървен навес на рибаря Васко Паяка! Не Бредно и бетонираният Оазис! Не Жени Живкова препречила с двуметрова ограда достъпа до плажа и брега край Лозенец! Не Шарлопов и бетонирания Боджак край Созопол. Те са узаконили беззаконието си! Те са ОК!
ОК са и мутрите бетонирали плажове, дюни, фиорди и брегове на реки, и язовири. Законно!
Виновен е Паяка, който насред сезона трябва да преглътне "незаконната" си двайсетгодишна наивност и да гледа как багера помита наколния му навес, рибарските мрежи и лехите с доматите.
"Така му се падало", потриват потни ръчички, управляващите законни бизнесмени.
И хитро са го измислили управляващите чиновници! Заповедта е за почистване на терена. Все едно никой не знае за двайсетгодишния Рибарски клуб и името на Васко. И прякорът му не знаят?! Просто утре ще "ПОЧИСТЯТ" общинския терен!!! Законно! А после законно някой ще придобие този " очистен терен" на брега в Резово.
Та нали правителството се бори безкомпромисно с нарушителите, корупцията и престъпниците!
Да живее узаконеното беззаконие!
А ние ще си мълчим, защото така било редно и патрЕотично... 
Нали?
Дали?
*Коментарът е публикуван на фейсбук страницата на автора.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ne-mutrite-i-polititsije-a-vasko-payaka-se-okaza-problemat-na-chernomorieto 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!