Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обзор на усърдната работа на държавата

Alexander Atanassov

Обзор на усърдната работа на държавата. На отразяващите я информационни агенции, медии, коментатори от една страна и зяпащите и възмутено цъкащи българи, стигащи до крайности като протести във Фейсбук.
В хаоса и множеството коментари за случващото се с КТБ, валящите ЛИЧНИ предложения и депутатски тренировки от типа „от пусто в празно“, скъпият ни сънародник може да изпусне най-важното, а именно
КИПИ БЕЗСМИСЛЕН И БЕЗУМЕН ТРУД.
В потока от „важни“ новини, отразяващи безумната „работа“ на президента, правителството, съдебната система и парламента се разпространяват и „ПРЕСТЪП НОВИНИ“. Те са нещо като „ПРЕСТЪП МИСЛИТЕ“ от романа на Джордж Оруел – 1984 година.
Да вземем една от топ темите, тресяща нашето будно общество – спирането на плащанията за клас и прослужено време. Оказа се, че това е личен коментар на заместник министър-председателят Валери Симеонов пред медиите и синдикатите, тълуван неправилно като позиция на кабинета „Борисов 3“.
Това невнимание осигури работа на редица коментатори, породи разпалени дискусии и спорове. Стигна се дори до изработването на спешен анализ от страна на КНСБ. Всъщност става дума за пореден опит ЛИЧНО предложение на Симеонов да бъде изкарано като обмислена държавна мярка в някаква посока (Дори и неправилна). Това наистина ограничава силно правата на гражданина Симеонов и най-вече в качеството му да всява смут и да извършва безобразия като гражданин.
Друго важно предложение осигурило запълване на пленарните сесии на 44 НС бе направеното от ГЕРБ предложение за намаляване на кеш плащанията от 10 000 на 5 000, та дори и на 1 000 лв.
След бурни, смислени и най-вече значими дебати, доказващи как мярката ще срази сивата икономика и контра аргументи от страна на БСП и другите театрални трупи, съгласно традицията напоследък, нищо не бе променено.
Много сериозна заетост на депуатите породи и въпросът относно продажбата на земеделска земя на чужденци от ЕС. Естествено накрая се оказа, че такова искане засега няма, защото небюрократичната организация ЕС, първо трябвало да напише поредна инструкция. След неизпълнението на която, ако няма друга можело да започне някаква процедура за наказателна процедура…
Европейската комисия и ЕС и за слепите е видно, че няма да накзва нито една страна членка. Това е така, защото се е разпаднал и съществува само на книга и в главите на тези които ремонтират НДК…

Нагледен пример за двойните и тройни стандарти на ЕС И ЕК са действията на ОЛАФ (службичката за борба с измамите) и други специализирани служби на Европа, борещи се с корупцията. В България към настоящия момент явно корупция няма, защото въпреки конкретните сигнали за брутални кражби от еврофондовете, не беше казано и гъг от страна на Европа.
За сега няма нито един обвинен от ОЛАФ за корупция или дори за подозрения за такава.
Продължаваме със сериозните новини и дейност на парламента.
Похвално е, че за половин година 44 НС са внесени само шест законопроекта. Не е ясно дали има одобрен и приет. Това е важен факт и показва осъзнатост на депутатите, че промяната на законите не води до решение на проблемите и е абсолютно безсмислена работа. Тя хаби хартия и изисква много напрежение от хората, за това как да ги заобикалят.
Това показва едно добро ниво на осъзнатост на народните „изгнанници“. Друго важно от свършенето до момента е уникалното представяне на разследването за открадните няколко дребни милиарда от КТБ. Уместно е да се подготвят типови обвинителни актове. (15000 страници е сериозно извращение и антиекологична мярака) Щом е имало КОЙ да открадне парите, БАНКАТА, завода, летището…..то КОЙ е точно няма никакво значение, освен за оформяне на жертвите, които ще отнесат наказанията за сметка на виновните, каквато е традицията…….
Основа при писане на обвинението трябва да е размера и процента на ощетяване на на брутния вътрешен продукт (БВП) поради новата по-голяма кражбичка от групичка управляващи дебили.
Похвалното в случая е, че прокуратурата явно си дава сметка, че организиралите, извършили престъплението – кражбата на средствата и активите на КТБ: Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Сергей Станишев и Делян Пеевски, няма как да бъдат заловени, поради липсата на каквито и да било годни за обвинението доказателства. (Нали все пак са го обмислили, а и Цацаров е непоклатим!)
Набедените за жертви вече имат и обвинителни актове.
При такива нови стандарти на грабеж, с оглед засилване на гаврата с нормалните хора, няма да е далеч момента когато ще се влиза в затвора за кражби под определен минимум, съгласно заеманата висока държавана службичка и позиция.
Кражби, които оронват престижа и националната страст на българина да краде под определените прагове и неощетяващи достатъчно държавата, трябва да бъдат категорично осъждани и дори да се въведе доживотен затвор за тях.
На фона на тези стресиращи и епихални новини, успокоение идва от засилващото се постоянно военното присъствие на НАТО в нашето небе, а вече и под-вода и на сушата. В охраната на небесните ни граници се включиха и италиански самолети. Това създава допълнителна сигурност и усещане, че няма да ни нападне някой изненадващо, независимо КОЙ е той. Целите, които бяха споменати ще бъдат сваляни и преследвани в небето на България били от тип „ренегат“. (Ренегат естественно е секретно обозначение и остава в тайна какво е).
Похвално е усилието на Корнелия Нинова, ръководител на опозицията от БСП, успяла да честити победата на ГЕРБ изборите за 44 НС още в 17.00 часа, преди да е свършил изборния ден и на базата на прогнози. Та същата предлага парламента работи събота и неделя, за да се реши окончателно въпроса, който не съществува, за продажбата на земеделска земя на чужденци от ЕС.
Тук следва да отворим скоба, в която да формулираме, че все пак в България никога не е ясно кой е чужденец – дали е българина или представител от други етноси, пребиваващи на територията, наречена България.
В заключение очакваме г-н Валери Симеонов да осигури пари за увеличение на пенсиите, макар и да бъде трудно.
Битката с инвалидните ще се разгърне на всички фронтове. Все пак нашите родители трябва да имат надежда за източник на финансиране, ако не и на реално увеличение на пенсиите.
Симеонов с огромна сила през следващите седмици ще се заеме с тези „измамници“ – инвалидите.
Добре, че България ражда такива патриоти.
Инвалидните измами наистина трябва да бъдат озаптени!!!!

http://bgjournal.info/obzor-na-usardnata-rabota-na-darzhavata/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!