Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ромски деца ще почиват безплатно в казанлъшки лагер

Община Казанлък осигурява безплатен престой за деца от ромски произход в почивната си база в местността „Паниците” край Калофер.

Инициативата е част от дейностите по превенция на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Плана за действие на Община Казанлък за интегриране на български граждани от ромски произход.

Обновеният през последните няколко години детски лагер отвори врати в началото на юли и предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри, обучение и занимания.

Предлаганата от Общината социална услуга за 7-дневен престой се заплаща по 56 лв. за дете от детска градина и 63 лв. за ученик, което включва четири хранения за ден и нощувка. Записването става в съответното училище или детска градина, там се заплаща и таксата, а директорите определят отговорниците на групите, които ще водят децата. Заявка за летни лагери могат подават освен от училища и детски градини, и спортни клубове, школи и други организации, работещи с подрастващите.

Максималният капацитет на базата за една смяна е 100 деца. За двата летни месеца, през които базата се ползва интензивно, тук почиват около 650 деца и ученици.

Традиционно и тази година цялата база ще бъде предоставена за две поредни смени на Националната школа по физика с ръководител Теодосий Теодосиев. Сред невероятната природа ученици от цяла България ще се обучават и същевременно ще почиват и ще събират сили за нови, по-високи научни постижения.

Източник: kmeta.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!