Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експерт: Нашите плажове са се превърнали в гробищен парк

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и застиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече в "България сутрин" Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма.

Идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от
2-3-4 лева остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени се броят на пръсти. На север от Бургас цените са по-високи, от тези на юг. 

На плаж Нестинарка чадърът и шезлонгът са 36 стотинки, но шалтето е 5 лв. "Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие, спрямо Гърция! Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!" - посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и, което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.

http://www.faktor.bg/bg/articles/ekspert-nashite-plazhove-sa-se-prevarnali-v-grobishten-park 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!