Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев ЗАСТРЕЛЯ ЕС: САЩ ни Третират като Колония! Ако не се Помири с Русия – Европейският съюз ИЗЧЕЗВА!

На икономическия форум във Варшава държавният глава Румен Радев заяви, че Евросъюза трябва незабавно да прекрати конфронтацията с Русия. Президентът подчерта, че Брюксел трябва да се ръководи от три принципа – свързаност, сътрудничество и сигурност. Иначе ще изчезне.

Румен Радев заяви, че говори не от свое, а от името на българския народ. И на народите от континента Европа.

По думите на нашия президент, народите от Източна, Централна и Западна Европа вече многократно и недвусмислено са изразили волята си да живеят в мир и сътрудничество както с Русия, така и помежду си. Защото хората много добре разбират, че противопоставянето, конфронтацията и ескалацията на напрежението в международните отношения не водят до нищо добро за обикновения човек. А макар и студена, тази война създава единствено условия за увеличаване на вече съществуващите десетки  милиарди загуби от санкции и контрасанкции. Загуби, които са в полза на световната финансова олигархия, но се покриват от обикновения човек.

Според Президента няма печеливши страни от конфронтацията. Тя само увеличава бедността и мизерията сред хората. Както и социалното недоволство, което той очаква да избухне всеки момент.

Пак по думите на Радев от форума: Все още не е измислен по-добър начин за просперитет на народите и държавите, от мира, сътрудничеството и ползотворните политически и икономически връзки между страните от Европа и целия свят. „Ние сме призвани от своите народи да сложим веднъж завинаги край на глобалното противопоставяне, което води само до непрекъснат ръст на тероризма и увеличаване на локалните междудържавни конфликти.

„В крайна сметка, глобалното противопоставяне е пряк път към генериране на „неразрешими“ конфликти. Път към война в студения и горещ вариант. Път към дебнещия всички нас ядрен апокалипсис“, заяви още Президентът.

Човечеството, каза Радев, има сили да преодолее тежката безизходица в отношенията между Русия и Запада. Защото другият вариант е пълномащабна Трета световна война, която със сигурност ще е последна за човешката цивилизация.

Румен Радев постави и акцент върху важността от бързото решаване на украинската криза. Според него не можем да говорим за глобална сигурност, ако в сърцето на Европа и в непосредствено съседство с Русия се поддържа и ескалира един изкуствен конфликт, който е нужен само на шепа международни финансови спекуланти.

Всяка нестабилност, било около Русия или около САЩ, е огромна заплаха за целия свят. Защото води до последствия, които по всяка вероятност никой няма да успее да контролира. Как може да се контролира ядрената война? Или непрекъснатото увеличаване на ядрената мощ на двете свръхдържави – Русия и Съединените щати?

Светът трябва да се избави от нова спирала на ядрена надпревара. И изобщо на каквато и да било надпревара в сферата на въоръжаването. Понеже трупането на оръжия води само до едно. До неконтролируемо нарастване на вероятността от избухване на локални и глаболни конфликти. Ето защо, според Радев, конфликтът в Украйна трябва час по-скоро да бъде разрешен. Понеже този конфликт е заплаха за сигурността и мира в света.

Президентът Радев не пропусна да изведе още един акцент. За да просъществува Евросъюза, по думите му, той трябва да развива политиките на сближаване между страните-членки. Затова Румен Радев в прав текст заяви, цитираме: „ЕС може да работи ефективно само ако постига балансирани нива на развитие, като помага на новите държави-членки да достигнат СТАНДАРТА на ЖИВОТ на по-старите.“

Всеки знае какво означава това: Нашият президент не се замисли и минута да покаже на Брюксел, че досегашните политики на ЕС само разрушават икономиките на източноевропейските страни. И че това поражда законно недоволство и желание на хората, не само на изток, но и тези на запад, да избягат колкото се може по-бързо от ЕС.

Президентът индиректно заяви, че Евросъюзът се е превърнал в огромен капан за новоприетите страни от Източна Европа. И че хората в тези, превърнати в западни колонии, държави са крайно недоволни и гневни от едно такова съвсем нежелано развитие на нещата. Този гняв, според Румен Радев, може да бъде туширан само ако се даде възможност на държавите свободно да развиват своите икономики. Без измислените правила на Брюксел и Вашингтон. Без диктата на брюкселската бюрокрация и ЦРУ.

„В противен случай Евросъюзът ще изчезне“, категоричен е президентът. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!