Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Патриотарска измама: Стотици хиляди нямат увеличение на пенсиите, Валерчо сложил „малки букви“ в закона

Най-голямата измама на настоящото престъпно правителство разкри една обикновена баба-пенсионерка.

В свое писмо до Интернет изданието IBTnews, тя съобщи, че пенсията и не е увеличена до 180 лв. Вместо това е вдигната само от 140 на 153 лв., което е стандартното вдигане по линия на общото увеличение, което си върви и без това. Патриотарското обещание за 180 лв. за минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст, не е изпълнено.
Проучихме ситуацията и установихме, че действително Патриотарите безпардонно са измамили пенсионерите.
Валери Симеонов и компания са направили схемата чрез вписване в закона, че увеличението е само за получаващите пенсия по чл.68, ал.1 от КСО. Т.е. това са само „класическите пенсионери“, които имат и стаж, и възраст, и са се пенсионирали по общия ред.
Около 1/4 от всички пенсиониращи се обаче, са с недостигащ стаж. Това се признава от шефа на НОИ в интервю пред в.“Сега“. Това се случва, заради големите „дупки“ в осигуряването поради безработица, или поради вдигането на изискването за стаж. Така има стотици хиляди хора, които примерно имат 30 години стаж, и не им стигат няколко години. Те отново са пенсионери, които са си плащали осигуровките, а не са цигано-псевдо-инвалиди или такива със социална пенсия. Говорим за осигурителен стаж и възраст, но примерно с недостигащи 2-3 години.

Тогава пенсията им се изчислява по общия ред, просто я получават малко по-късно (на 67 години). Т.е. това са си съвсем истински трудови хора, при това ставащи все по-голям дял от населението.
Патриотарите обаче цинично са се ослушали, и са ги изключили. Вдигането на пенсиите е само за онези, които имат пълен стаж и възраст. Но тъй като те имат този стаж, то техните пенсии и без това са по-високи, съответно увеличение има за съвсем малко хора.
Казано по-просто, Валери Симеонов почти с нищо не е увеличил пенсиите. Той е вдигнал долния праг на хора, които повечето са над него. А именно онези, които са под него, и които са бедни (но работили някога), те не получават нищо. Излиза, че Патриотарите са направили чиста пропагандна акция, която няма да им струва почти нищо, и са измамили истински нуждаещите се.
Следващото увеличение до 200 лв. също не засяга тези нуждаещи се, т.е. те отново ще си мизерстват, въпреки че имат по 30 и повече години стаж…
Добри Божилов, ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!