Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30 хил. въстанаха в Асеновград, медиите покриха всичко по заповед на Бойко… Задържани са трима, сред тях е Перата!

Рекордни и напълно неочаквани 30 хиляди души се събраха вчера в Асеновград на протест срещу ромската престъпност, и закрилянето и от правителството. Медиите покриха случая, като съобщияха единствено, че протестът е бил “значително по-мащабен от предходните”. Но не съобщиха цифри, нито показаха обективни кадри. Вместо това отразиха шефа на пловдивската полиция, който обяви, че “ситуацията е овладяна”.
30 хиляди, за град, който е общо около 50 хиляди, е огромна цифра и отразява отношението на обществото към ситуацията, и към управлението на държавата. В Асеновград бе бяха стекли хора от цялата страна. Протестът фактически бе национален.

„Бяхме се подготвили с необходимия брой сили, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и ескалиране на напрежението между полиция и протестиращи“, допълни комисар Илков.

Трима души са задържани, сред които е и Петър Низамов-Перата.
Припомняме, че Петър Низамов-Перата нападна оператор на БТВ, именно заради слугинажа към Бойко Борисов и потулването на истината. Спрямо него има образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той е обявен за общонационално издирване и през нощта в 2 часа е задържан. Днес се очаква той да бъде докаран в областната дирекция на полицията в Пловдив, където ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за доказване на неговото неправомерно действие.“Има задържани още две лица за извършени действия по хулигански подбуди. Образувани са досъдебни производства. Лицата са задържани за 24 часа“, каза още комисар Илков.

Припомняме, в петък в Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си. / ГН

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!