Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Коварен план на енергийната мафия ни вкарва в ужасна спирала!

Цената на електроенергията за битовите потребители се повишава с 1,5% от 1 юли!

Това постигнали с голяма борба от Комисията за енергийно и водно регулиране,тъй като електроразпределителните дружества настоявали за 10 процента, но юначните ни чиновници успели да им скръцнат със зъби и да защитят интересите на потребителите, похвали се председателят на КЕВР Иван Иванов на специална пресконференция.

Така от днес абонатите на ЧЕЗ ще плащат с 2% повече, на EVN – с 1,7%, а на „Енерго про“, която обслужва 20 процента от българските домакинства, вдига цените с 0,41%.

Средното увеличение е с 1,5 процента и народът си отдъхна. Отдъхна си, защото отново го изиграха. Отново му размахаха тоягата, а след това и моркова. Получи се следното – запазена марка на ГЕРБ, научено от светлия пример на Тодор Живков, макар че при втория се случваше ненадейно, а сега йезуитски и с партиен финес.

Пуска се слухът, че токът ще скочи с 10 процента, народът настръхва, след това му казват, майтап бе, Уили, само с 2 процента. И електоратът си отдъхва щастливо, че е избягнал голямата секира.

През октомври отново ще се промъкнат новини, че ни очаква голамо увеличение, то ще се окаже пак само с 2 процента и отново народните маси ще се кротнат. И никой няма да събере две и две и да получи четири, нито пък ще се сети, че токът се увеличава всяка година и то по два пъти, че сметките стават все по-високи и по-високи, а народът едва смогва да ги плаща.

От КЕВР удобно забравиха и че газта скочи с 30 процента, парното с 8-10 и продавачите и прекупвачите на горива и топлина вече са си осигурили печалбите за следваща зима.

И никой, ама никой, дори яхнатите и доените от монополистите българи не се сеща, че от КЕВР ни лъжат в очите, че правят всичко в името и за благото на народа.

И не става дума само за увеличенията на шест месеца.

Става дума, че въпросът може да се реши кардинално и веднъж завинаги. Както в Белгия например. Там парламентът премахна привилегиите за ВЕИ и на свободния пазар. И така електроенергията поевтиня. У нас обаче всеки е задължен да я купува. Което му бърка в джоба жестоко.

В други страни евтиният ток от атомните централи се продава на населението. У нас той се изнася за жълти стотинки. Какво пречи на КЕВР да въведе тези правила и в България? АЕЦ „Козлодуй“ да работи само за българския пазар, привилегиите за ВЕИ-тата да отпаднат. Който е строил централи, да се съобразява с пазарните цени!

Да, ама не!

ВЕИ-тата са на Цветелина Бориславова и други наши хора. Там е набутана цялата енергийна мафия, състояща се от политици и техните спонсори. Мафия, яхнала България и сваляща последната кожа от отрудения и безсловесен народ.

Придворните слуги на мафията никога няма да заработят в полза на хората. За по 15 хиляди заплата ще си мълчат и ще ни лъжат всеки ден, че защитават интересите ни.

А ние?

Ние толкова заспахме от фалшиви речи и приспивните приказки на политиците по телевизиите, че от лозунга „Свобода или смърт“ овчата ни и мазохистична психика, манипулирана и смачкана, парадоксално избира второто!

Бавна смърт вместо борба за достоен живот.

Има ли някъде такава държава?

Въпросът е риторичен!

Автор Станислава Славова Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!