Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш шеф на македонското разузнаване: Самуил не е македонски цар

"Самуил не е македонски цар и няма нищо общо с македонскатка история", заяви пред скопската телевизия "Канал 5" бившият директор на Агенцията за разузнаване и контраразузнаване (1991-1995 г.) Слободан Богоевски.

Вместо да подкрепи войнстващия македонизъм, Богоевски изненадващо заяви, че "въпросите за "подаряването" на историята на България са неточни, тъй като Цар Самуил не е македонски цар и няма нищо общо с македонската история".

Междувременно бившите управляващи от ВМРО-ДПМНЕ отново поискаха премиерът Зоран Заев да каже на гражданите какво е договорил в София.

"От София Заев посочи, че ще има заличаване на определени термини от историята на Македония, без да каже кой ще реши какво ще се заличава, той също така обвини собствената си държава, чийто министър-председател е, за разпространяване на национализъм и омраза, без да каже към кого и кога Македония разпространява национализъм", се казва в позиция на партията.

"Обвинявайки собствената си страна, той не отдели време, за да осъди изявленията на Божидар Димитров, който е радостен от факта, че Заев е заявил, че македонците и българите са един и същ народ, за това, че македонският език е български диалект, а подписването на договора за добросъседство ще означава край за македонизма", се казва още в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/bivsh-shef-na-makedonskoto-razuznavane-samuil-ne-e-makedonski-tsar 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!