Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безценни са! Плащаме по 30 000 лв. за застраховка на депутат!… Освен всички останали екстри!

30 000 лв. струва животът на един народен представител. Оценката е на администрацията на Народното събрание, която е обявила обществена поръчка за сключването на групова рискова застраховка “Живот” на 240 депутати от 44-тия парламент.

Всеки от 240-те депутатите е застрахован при смърт от инфаркт, инсулт, катастрофа, както и при смърт от злоумишлени действия от трети лица по време на изпълнение на депутатските им функции.

Застрахователят ще получи до 50 000 лв., без ДДС, а срокът на застраховката ще е една година.

Всеки народен представител е застрахован за сумата от 30 000 лв., която застрахователят ще трябва да изплати, ако се стигне до смърт от инфаркт или инсулт, при пътнотранспортно произшествие или от посегателство на трето лице. Премията се изплаща при обстоятелства, свързани или станали по време на изпълнение на служебните задължения от народните представители.

Ако депутат почине при битов инцидент или от общо заболяване, тогава застрахователната премия пада на 15 000 лв. Същите компенсации са предвидени и ако се стигне до трайна неработоспособност на народните представители, пише БГНЕС.

При временна нетрудоспособност депутатите ще получават между 4 и 12% от 15 000 лв., в зависимост от периода, в който няма да могат да изпълняват задълженията си.

Застрахователят е задължен да изплати обезщетението в 15-дневен срок, но само срещу предоставянето на всички документи, доказващи претенцията по основание и размер. При предсрочно прекратяване на мандата на народен представител застрахователното покритие също се прекратява.

Нека припомним и някои от останалите екстри, с които се ползват безценните ни народни избранници, освен тлъстите заплати, които вземат:

ОТ ФОРУМА:

Отдавна мъдрецът е казал: „Не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава“

Антинародните свине, мислят само за себе си! Не им пука за народа и пукната пара не дават за него! Само харчат,харчат за себе си за своите блага, и някои по-издигнали се от тях самовлюбени,ексцентрици, ходят с някой снимащ ги бездарен гъзоблизец до тях, който непрекъснато им ВНУШАВА, усещане за величие подхранвайки бекрайното им его, и жажда за още и още пари! А всъщност всичко опира до ПСИХИАТРИЯТА! Браво народе! Брравво! Имаш най-ценните прасета на света!

Фрогнюз

http://frognews.bg/novini/plashtame-30-000-zastrahovka-deputat.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!