Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Режисьорът – Пророк Оливър Стоун: САЩ ИЗБУХВАТ В АДСКИ ПЛАМЪЦИ Наесен!

Големият руски писател класик Антон Павлович Чехов казва, че ако в първо действие на сцената има пушка, то до края на пиесата тя непременно ще гръмне.

Тези пророчески думи на невероятния Антон Павлович, днес се превръщат все повече в зловеща истина. Защото войнолюбците в САЩ са затрупали собствената си държава с толкова много оръжия, включително ядрени, че просто няма начин в даден момент те да не избухнат в огромна адска експлозия.

Съвсем същото твърди и американския кинорежисьор Оливър Стоун, който е носител на три награди „Оскар“, пет „Златни глобуса“ и още много други отличия. В своя най-нов филм наречен „Интервюта с Путин“, който за съвсем кратко време стана изключително популярен, Стоун заявява в прав текст, че главният виновник за непознатия от поне 100 години разрив в отношенията между САЩ и Русия е американският военно-промишлен комплекс. Не се изненадвайте, казва прочутият американски режисьор, ако разберете, че почти всичко в Съединените щати е подчинено на интересите на военно-промишления комплекс.

За да поддържат живота на това зловещо чудовище, Щатите дават по 6,5 милиарда долара на година. И това е официалната статистика. А неофициално, сигурно се дават много повече.

Но за да съществува американският военно-промишлен комплекс и да произвежда все по-страшни и дори откровено налудничави оръжия, е необходимо едно предварително условие.

Необходимо е, заявява Стоун, да се намери враг. А ако не може да се намери враг, то трябва да се създаде образа на врага. И нашите медии, политиците и военните се справят чудесно с тази задача. Всъщност, казва режисьорът, ние от доста време се занимаваме точно с тази работа – създаваме си врагове. А най-лошото е, че ако се опитваме да припишем на Русия и руския президент демонични качества, то съвсем същото правим и с много други държави и лидери по света.

Вместо да се борим с реалните заплахи като тероризма, твърди Стоун, ние в САЩ продължаваме да си измисляме врагове и да хвърляме десетки и стотици милиарди долари за тяхното неутрализиране.

Истината е, че нашият пазар е пренаситен с оръжия. И за да ги продаваме, ние трябва непрекъснато да измисляме заплахи. Реални или въображаеми.

В противен случай американската икономика, в основата на която стои именно военно-промишленият комплекс, ще се срути. А заедно с нея ще се срутят и САЩ.

Но това не е най-голямата заплаха, според Стоун. Най-лошото е, че всичко в Америка е пренаситено с оръжия. И в гражданската, и във военната сфера.

И е неизбежно тази претъпкана с оръжия сцена, каквато представлява нашата държава, в даден момент да не избухне в адски пламъци. За да стане това дори не са необходими човешки грешки, на каквито сме свидетели непрекъснато. Нужен е само някакъв природен катаклизъм. А ние знаем от сеизмолозите, добавя режисьорът, че до активизирането на най-големия в света вулкан, който се намира в Националния парк Йелоустоун, остава съвсем малко време. Това може да стане и тази есен, притеснява се той.

И ако този свръхмощен вулкан избухне, той ще повлече със себе си целия ядрен арсенал на САЩ. Нашата страна ще избухне в адски пламъци. А 300 милиона души ще се изпарят в огнения ад. Това е най-големият ми страх, заявява с ясно доловими нотки на ужас в гласа си, известният американски режисьор.

Разбира се, всичко това може и да не се случи. Достатъчно е само огромният военно-промишлен комплекс да премине постепенно към производство на гражданско, а не военно оборудване. И в това направление военните могат да бъдат много полезни най-напред в медицината. Те имат на разположение технологии, които значително ще подобрят здравното обслужване на населението в САЩ и света.

Трябва само малко добра воля. Но такава воля все още не се забелязва у босовете, които се занимават с търговия на смърт, завършва тъжно режисьорът.

Това е САЩ в 21 век. Държавата, която продава най-много смъртоносни оръжия. И която със своята армия непрекъснато сее смърт във всички части на света.

Оливър Стоун е прав. В един момент тази лудост трябва да спре. Иначе САЩ ще полетят във въздуха. Заедно с всичките си оръжия.

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!